Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κόλλησαν σε Φθιώτιδα και Βοιωτία αμαξοστοιχίες Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Κολλημένη για πάνω από πέντε ώρες παραμένει στη Λιβαδειά η αμαξοστοιχία Intercity 54 που ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη 

24 Ιανουαρίου 2022

του/της Newsroom

Πάνω από πέντε ώρες καθυστέρηση για την αμαξοστοιχία Intercity 54 που ξεκίνησε από την Αθήνα στις 12:22 με προορισμό Λιανοκλάδι και Θεσσαλονίκη και «κόλλησε» στο ύψος της Λιβαδειάς από πρόβλημα στη μάσκα της.

Μεταξύ του μεγάλου όγκου χιονιού, φαίνεται ότι υπήρχαν κι άλλα αντικείμενα, όπως δέντρα και πέτρες που προκάλεσαν ζημιά στην αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Αναπόφευκτο ήταν να «κολλήσει» και η αμαξοστοιχία 56 που αναχωρούσε κανονικά στις 15:22 από Αθήνα, αλλά δεν μπορούσε να παρακάμψει το προπορευόμενο τραίνο μιας και τα προβλήματα από τον όγκο του χιονιού και τα σπασμένα δέντρα στο ύψος της Βοιωτίας, επηρέαζαν και τις δυο γραμμές.

«Θύματα» της κακοκαιρίας έπεσαν ακολούθως και οι αμαξοστοιχίες Intercity που κατέβαιναν αντίστοιχα από Θεσσαλονίκη. Η 55 «κόλλησε» στην Τιθορέα και η 57 που ακολουθούσε στο Λιανοκλάδι, όπου έφτασε στις 17:30.

Περίπου στις 18:15 η 57 αναχώρησε από το Λιανοκλάδι, ενώ στις 17:50 αναχώρησε από τη Λιβαδειά με μικρές ταχύτητες η αμαξοστοιχία 54, η οποία θα εξυπηρετήσει και τους επιβάτες της επόμενης αμαξοστοιχίας (56).

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο τραίνο (IC 54) έπρεπε να είχε φτάσει Θεσσαλονίκη στις 16:45!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024