Μια πιο προσεκτική ματιά στον κολομβιανό καφέ

O κολομβιανός καφές εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς καφέδες που καλλιεργούνται στον κόσμο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Η Κολομβία είναι υπεύθυνη για την καλλιέργεια μερικών από τους πιο δημοφιλείς καφέδες στον κόσμο, δεύτερη μετά τη Βραζιλία. Το μεγαλύτερο μέρος του καφέ της Κολομβίας καλλιεργείται στις τρεις οροσειρές που αποτελούν τα βουνά των Άνδεων. Λόγω του υψηλού υψομέτρου και του απίστευτου κλίματος, οι καφέδες της Κολομβίας έχουν γίνει από τους πιο αγαπητούς καφέδες παγκοσμίως.

Ποιοι είναι οι τύποι κολομβιανού καφέ;

Η Κολομβία φημίζεται για τον τύπο καφέ Arabica. Ο καφές που παρασκευάζεται από κόκκους Arabica της Κολομβίας έχει ήπια γεύση. Μερικά από τα είδη καφέ που διατίθενται από την περιοχή της Κολομβίας είναι: Bucaramangas, South Juilas, Cauca, Bourbon, Caturra, Maragogype, Typica και Narino. Οι περισσότεροι κολομβιανοί καφέδες έχουν πάρει το όνομά τους από την περιοχή στην οποία καλλιεργούνται. Η Κολομβία καλλιεργεί λίγο περισσότερο από το 10 τοις εκατό του καφέ στον κόσμο.

Πώς καλλιεργείται ο Κολομβιανός Καφές;

Οι περισσότεροι κολομβιανοί καφέδες καλλιεργούνται στη σκιά κάτω από αυτόχθονα δέντρα. Χρειάζονται περίπου τέσσερα χρόνια για να ωριμάσει ένα δέντρο καφέ και κάθε ώριμο δέντρο παράγει περίπου ένα κιλό κόκκους ετησίως. Τα καφεόδεντρα είναι μοναδικά στο ότι παράγουν καρπούς ταυτόχρονα με τα λουλούδια. Μόλις τα φρούτα είναι έτοιμα, μαζεύονται με το χέρι και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία για να αποκαλυφθούν οι κόκκοι  μέσα στα φρούτα. Υπάρχουν συνήθως δύο κόκκοι ανά φρούτο. Η Κολομβία έχει υψηλά πρότυπα όσον αφορά την καλλιέργεια και την παραγωγή καφέ. Η Εθνική Ομοσπονδία παραγωγών καφέ της Κολομβίας είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της τήρησης των νόμων, καθώς και για τον καθορισμό των προτύπων για τον ποιοτικό έλεγχο.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κολομβιανοί Καφέ

Εδώ και αρκετά χρόνια, η παραγωγή καφέ στην Κολομβία έχει μειωθεί, κυρίως λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ανησυχία προκαλούν και οι διακυμάνσεις στη δομή των τιμών. Η κυβέρνηση βοηθά τη βιομηχανία παρέχοντας ομοσπονδιακές επιδοτήσεις. Ο περισσότερος καφές που καλλιεργείται στην Κολομβία καλλιεργείται σε μικρές φάρμες που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν εξοπλισμό συγκομιδής και να επωφεληθούν από άλλες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σε πολλούς μεγάλους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο. Η καλλιέργεια με το χέρι είναι σίγουρα μια πιο αργή διαδικασία και επηρεάζει την παραγωγή.

Ωστόσο, ο κολομβιανός καφές εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς καφέδες που καλλιεργούνται στον κόσμο. Στα φυσικά καταστήματα Coffee Island, μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικό καφέ Colombia και να αφήσετε την διακριτική επίγευση από σταφίδα, σμέουρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο να σας ταξιδέψει. Φυσικά, μπορείτε να προμηθευτείτε φρεσκοκομμένο καφέ από το καφεκοπτείο του καταστήματος και να απολαύσετε αυτή την εξαιρετική ποικιλία καφέ στο σπίτι σας.

Η Κολομβία είναι υπεύθυνη για την καλλιέργεια μερικών από τους πιο δημοφιλείς καφέδες στον κόσμο, δεύτερη μετά τη Βραζιλία. Το μεγαλύτερο μέρος του καφέ της Κολομβίας καλλιεργείται στις τρεις οροσειρές που αποτελούν τα βουνά των Άνδεων. Λόγω του υψηλού υψομέτρου και του απίστευτου κλίματος, οι καφέδες της Κολομβίας έχουν γίνει από τους πιο αγαπητούς καφέδες παγκοσμίως.

Ποιοι είναι οι τύποι κολομβιανού καφέ;

Η Κολομβία φημίζεται για τον τύπο καφέ Arabica. Ο καφές που παρασκευάζεται από κόκκους Arabica της Κολομβίας έχει ήπια γεύση. Μερικά από τα είδη καφέ που διατίθενται από την περιοχή της Κολομβίας είναι: Bucaramangas, South Juilas, Cauca, Bourbon, Caturra, Maragogype, Typica και Narino. Οι περισσότεροι κολομβιανοί καφέδες έχουν πάρει το όνομά τους από την περιοχή στην οποία καλλιεργούνται. Η Κολομβία καλλιεργεί λίγο περισσότερο από το 10 τοις εκατό του καφέ στον κόσμο.

Πώς καλλιεργείται ο Κολομβιανός Καφές;

Οι περισσότεροι κολομβιανοί καφέδες καλλιεργούνται στη σκιά κάτω από αυτόχθονα δέντρα. Χρειάζονται περίπου τέσσερα χρόνια για να ωριμάσει ένα δέντρο καφέ και κάθε ώριμο δέντρο παράγει περίπου ένα κιλό κόκκους ετησίως. Τα καφεόδεντρα είναι μοναδικά στο ότι παράγουν καρπούς ταυτόχρονα με τα λουλούδια. Μόλις τα φρούτα είναι έτοιμα, μαζεύονται με το χέρι και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία για να αποκαλυφθούν οι κόκκοι  μέσα στα φρούτα. Υπάρχουν συνήθως δύο κόκκοι ανά φρούτο. Η Κολομβία έχει υψηλά πρότυπα όσον αφορά την καλλιέργεια και την παραγωγή καφέ. Η Εθνική Ομοσπονδία παραγωγών καφέ της Κολομβίας είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της τήρησης των νόμων, καθώς και για τον καθορισμό των προτύπων για τον ποιοτικό έλεγχο.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κολομβιανοί Καφέ

Εδώ και αρκετά χρόνια, η παραγωγή καφέ στην Κολομβία έχει μειωθεί, κυρίως λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ανησυχία προκαλούν και οι διακυμάνσεις στη δομή των τιμών. Η κυβέρνηση βοηθά τη βιομηχανία παρέχοντας ομοσπονδιακές επιδοτήσεις. Ο περισσότερος καφές που καλλιεργείται στην Κολομβία καλλιεργείται σε μικρές φάρμες που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν εξοπλισμό συγκομιδής και να επωφεληθούν από άλλες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σε πολλούς μεγάλους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο. Η καλλιέργεια με το χέρι είναι σίγουρα μια πιο αργή διαδικασία και επηρεάζει την παραγωγή.

Ωστόσο, ο κολομβιανός καφές εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς καφέδες που καλλιεργούνται στον κόσμο. Στα φυσικά καταστήματα Coffee Island, μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικό καφέ Colombia και να αφήσετε την διακριτική επίγευση από σταφίδα, σμέουρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο να σας ταξιδέψει. Φυσικά, μπορείτε να προμηθευτείτε φρεσκοκομμένο καφέ από το καφεκοπτείο του καταστήματος και να απολαύσετε αυτή την εξαιρετική ποικιλία καφέ στο σπίτι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ