Ομαλή και ασφαλής η έναρξη των σχολείων στον Δήμο Καρπενησίου παρά τις αντιξοότητες

Οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα υπό τη σκιά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

10 Ιανουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας και Δευτερ/ μιας Εκπαίδευσης, αλλά και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για την επαναλειτουργία των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών.

Παρά τις σοβαρές αντιξοότητες υπήρξε μέριμνα για την επιμελή και σχολαστική καθαριότητα με επάρκεια υλικών καθαρισμού και απολύμανσης των σχολικών μονάδων από τις ομάδες καθαριστριών που έχουν εξασφαλιστεί από το Δήμο.

Η αποτύπωση της εικόνας για την επανεκκίνηση των σχολείων της περιοχής ήταν θετική μιας και δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και ανησυχητικός αριθμός κρουσμάτων. Αναφορικά με τα self test υπήρξε επάρκεια για όλους, ακολουθήθηκαν οι κανόνες των υπουργικών εγκυκλίων και καταγράφηκαν μεμονωμένα περιστατικά νόσησης ή στενών επαφών με κρούσμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επιτρέποντας την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης φρόντισαν να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες παρουσιάστηκαν σε αυτοδιαγνωστικά τεστ, ενώ οι Διευθυντές των σχολείων άνοιξαν τα σχολεία στις 7:00 το πρωί. Από την πλευρά του Δήμου Καρπενησίου- παρότι δεν υφίσταται ως υποχρέωση από τις εγκυκλίους – υπήρξε προμήθεια μέσω των σχολικών επιτροπών, self test για το προσωπικό καθαριότητας και τις σχολικές τροχονόμους, με σκοπό να είναι απόλυτα ασφαλής η επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες.

Όπως τονίζει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: “Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και η ομαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Ιουνίου 2023