Παράταση του καθεστώτος επιταγών για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

Παρατείνεται εκ νέου, έως τις 31 Αυγούστου 2022, η προθεσμία που είχε δοθεί στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

19 Ιανουαρίου 2022

του/της Newsroom

Παρατείνεται εκ νέου, έως τις 31 Αυγούστου 2022, η προθεσμία που είχε δοθεί στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας για την εξόφληση των αξιογράφων τους, κατά το χρονικό διάστημα από 7.9.2021 έως 31.12.2021. Η εν λόγω παράταση προβλέπεται σε σχετική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και δη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή – Τροποποίηση του ν. 3959/2011 και ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς».

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολιάζει σχετικά: «Ένα ακόμα μέτρο προωθείται για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι οποίοι επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Με τροπολογία του, το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί την παράταση της πληρωμής των επιταγών των εν λόγω επιχειρήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Σκοπός είναι να μειωθεί η πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις, καθώς η οικονομική δραστηριότητα στη Βόρεια Εύβοια δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει στην κανονικότητα. Η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως ο ορισμός ενός υψηλού ποσοστού (70%) για την επιχορήγησή τους για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές, η θέσπιση του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων) με άμεσες και έμμεσες απώλειες, η αναστολή του ΕΝΦΙΑ κτλ. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να βοηθήσουμε τους παραγωγικούς κλάδους της Βόρειας Εύβοιας να ξανασταθούν σύντομα στα πόδια τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024