Tεράστια έκρηξη στους Στύλους του Ολυμπίου Διός: Ταρακουνήθηκε το κέντρο της Αθήνας – Τουλάχιστον ένας τραυματίας [εικόνες]

Η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο υπό ανακαίνιση στην αρχή της Λ. Συγγρού. Ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση. Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Συγγρού.

26 Ιανουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας, κοντά τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, καθώς λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε πολύ ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε βαριά κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για 78χρονο που εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Η ΕΡΤ αναφέρει ότι ενδεχομένως να μεταφερθεί στο Γεννηματά όπου υπάρχει ειδικό τμήμα εγκαυμάτων. Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλους δύο πιο ελαφρά τραυματίες, η μία εκ των οποίων γυναίκα. Οι δύο ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη που σημειώθηκε σε εξαώροφο υπό ανακαίνιση κτίριο στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού μεταξύ πρώτου ορόφου και ημιορόφου, αναστάτωσε τους κατοίκους, καθώς ταρακούνησε την περιοχή, ενώ έχουν προκληθεί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν σχεδόν όλες οι τζαμαρίες κοντινών καταστημάτων και προκλήθηκαν ζημιές σε σταθευμένα οχήματα. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε παρακείμενο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, όπου στεγάζεται η κεντρική διοίκηση.

Μυστήριο με τα αίτια

Τα αίτια της έκρηξης μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ή ατύχημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πιθανή διαρροή αερίου, ωστόσο είναι άγνωστο αν κτίριο υπό ανακαίνιση είχε ενεργή σύνδεση αερίου. Ανδρες των ΤΕΕΜ κάνουν αυτοψία αυτή την ώρα στο σημείο, έτσι ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια.

Οι εικόνες δείχνουν ότι έπιασε αρχικά φωτιά σε κτήριο στην οδό Συγγρού 3 απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο που στεγάζει εταιρεία βιολογικών προϊόντων. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτήρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5, όπου βρίσκονται διαμερίσματα.

Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα και 18 άνδρες της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε. Κλειστά είναι αυτή την ώρα και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Συγγρού.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν σχεδόν όλες οι τζαμαρίες κοντινών καταστημάτων και προκλήθηκαν ζημιές σε σταθευμένα οχήματα. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε παρακείμενο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, όπου στεγάζεται η κεντρική διοίκηση.

Εικόνες από το σημείο της έκρηξης στη Λεωφόρο Συγγρού:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024