24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»

Η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα αγωνίζονται στα 10χλμ. κλασσικής τεχνικής

10 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

Η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα θ’ αγωνισθούν σήμερα Πέμπτη (10/02) στα 10χλμ. κλασσικής τεχνικής, στους δρόμους αντοχής, στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Οι δύο αθλήτριές μας δεν κατάφερε να κάνουν την υπέρβαση στο σπριντ των δρόμων αντοχής, αγώνισμα με το οποίο ξεκίνησαν τους αγώνες της στην διοργάνωση.

Χρήστος Τίτας

Για την εμφάνιση της 19χρονης Νεφέλης Τίτα (για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα) και την 87η θέση που κατέκτησε στο σπριντ γυναικών, μίλησε ο πατέρας και προπονητής της Χρήστος Τίτας, που έχει δύο συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς (Καναδά 1988 και Νορβηγία 1994):

 «Η Νεφέλη φάνηκε πολύ δυνατή στις ανηφόρες της διαδρομής, αλλά το δυνατό της χαρτί δεν ήταν τα γρήγορα σκι, με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμα δευτερόλεπτα στις κατηφόρες. Συμβαίνει και αυτό καποιες φορές… Στόχος μας τώρα το αγώνισμα των 10χλμ. κλασσικής τεχνικής, όπου θα δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας».

 Μαρία Ντάνου

Για την εμφάνισή της και την 89η θέση στο σπριντ, έγραψε η 31χρονη Μαρία Ντάνου στην ανάρτησή της στα Social Media:

 «Θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστος ο αγώνας.

  1. Γιατί μου έδωσε ένα μάθημα να είμαι πιο προσκεκτική στην εκκίνησή μου. Για όποιον δεν το πρόσεξε, σήμερα ξεκίνησα στη θέση της αθλήτριας που είχε το νούμερο 82 (εγώ το 83) καθώς δεν εμφανίστηκε στην εκκίνηση. Κανονικά, ο κριτής ανοίγει την μπάρα μέχρι να περάσουν 15 δευτερόλεπτα και την κλέινει ώστε να ξεκινήσει η επόμενη αθλήτρια. Σήμερα δεν το έκανε και βάση κανονισμού υπεύθυνος είναι ο αθλητής. Με την πρόωρη εκκίνησή μου προστέθηκαν αμέσως τα επιπλέον 15 δευτερόλεπτα που μου αναλογούσαν και τερμάτησα με χρόνο 4.04.66 και στην 83η θέση στην γενική κατάταξη.

 Επιπλέον, μετά τον αγώνα η FIS (Διεθνή Ομοσπονδία Σκι) μου έδωσε την πρόσθετη ποινή των 15 δευτερολέπτων για παράβαση κανονισμού. Δυστυχώς δεν γνώριζα την συγκεκριμένη κύρωση. Συνέπως, η θέση μου στη κατάταξη άλλαξε αναλόγως.

Κοιτάμε μπροστά όμως και προχωράμε.

  1. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί καλό είναι να μην γίνονται τέτοια λάθη σε ολυμπιακό αγώνα. Παρ’όλα αυτά όμως, είχα την συμπαράσταση από όλους σας, από την οικογένεια μου και φίλους που παρακολούθησαν τον αγώνα τους σπριντ. Είμαι ευγνώμων και πολύ τυχερή που σας έχω κοντά μου, για όσους ήταν στο στάδιο, και εσάς πού μας χωρίζουν κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024