Άκης Πετρετζίκης: Σαλιγκάρια από σέλερι

Το πιο παιχνιδιάρικο σνακ.

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση

Σαλιγκάρια από σέλερι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό σνακ με σέλερι, φρούτα και φιστικοβούτυρο για τα παιδιά. Ιδανικό για δεκατιανό.

Υλικά:

1)4 κλ. σέλερι
2)100 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο, απαλό + έξτρα, για να κολλήσουμε τα ματάκια
3)1 μήλο κόκκινο
4)1 πορτοκάλι
5)100 γρ. σταφύλια, λευκά
6)50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
7)10 κεράσια
8)1 αγγούρι
9)30 γρ. φουντούκια
10)30 γρ. κάσιους
11)2 κλ. σχοινόπρασο, για τις κεραίες, για το σερβίρισμα
12)24 κουφέτα, σοκολάτας ματάκια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
α)Πλένουμε καλά τα κλωνάρια του σέλερι και αφαιρούμε με τον αποφλοιωτή τις ίνες κατά μήκος από κάθε κλωνάρι. 
β)Κόβουμε τα κλωνάρια σε κομμάτια μήκους 10 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια έχοντας την πλευρά που καθαρίσαμε προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την εσοχή κάθε κομματιού με φιστικοβούτυρο.
γ)Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρούτα και το αγγούρι.
Διακοσμούμε με τα φρούτα, το αγγούρι, τα φουντούκια και τα κάσιους ώστε να δημιουργήσουμε τα σαλιγκάρια.
δ)Κόβουμε το σχοινόπρασο σε μικρά και ίδια κομμάτια ώστε να φτιάξουμε τις κεραίες.
Κολλάμε τις καραμέλες ματάκια με λίγο φιστικοβούτυρο, καρφώνουμε τις «κεραίες» πάνω στο “κεφάλι” από φρούτο, και σερβίρουμε.

Σαλιγκάρια από σέλερι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό σνακ με σέλερι, φρούτα και φιστικοβούτυρο για τα παιδιά. Ιδανικό για δεκατιανό.

Υλικά:

1)4 κλ. σέλερι
2)100 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο, απαλό + έξτρα, για να κολλήσουμε τα ματάκια
3)1 μήλο κόκκινο
4)1 πορτοκάλι
5)100 γρ. σταφύλια, λευκά
6)50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
7)10 κεράσια
8)1 αγγούρι
9)30 γρ. φουντούκια
10)30 γρ. κάσιους
11)2 κλ. σχοινόπρασο, για τις κεραίες, για το σερβίρισμα
12)24 κουφέτα, σοκολάτας ματάκια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
α)Πλένουμε καλά τα κλωνάρια του σέλερι και αφαιρούμε με τον αποφλοιωτή τις ίνες κατά μήκος από κάθε κλωνάρι. 
β)Κόβουμε τα κλωνάρια σε κομμάτια μήκους 10 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια έχοντας την πλευρά που καθαρίσαμε προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την εσοχή κάθε κομματιού με φιστικοβούτυρο.
γ)Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρούτα και το αγγούρι.
Διακοσμούμε με τα φρούτα, το αγγούρι, τα φουντούκια και τα κάσιους ώστε να δημιουργήσουμε τα σαλιγκάρια.
δ)Κόβουμε το σχοινόπρασο σε μικρά και ίδια κομμάτια ώστε να φτιάξουμε τις κεραίες.
Κολλάμε τις καραμέλες ματάκια με λίγο φιστικοβούτυρο, καρφώνουμε τις «κεραίες» πάνω στο “κεφάλι” από φρούτο, και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ