Μαζικό παρόν αλληλεγγύης στο συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

Οι απεργοί, μαζί με τις οικογένειες τους και εργαζόμενους από τη Στερεά και την Εύβοια διαδήλωσαν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ

26 Φεβρουαρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η πορεία των απεργών, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θήβας, του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, των Σωματείων εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας και στα πετρέλαια Καβάλας, των Δήμων Ορχομενού και Λοκρών, ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Οι απεργοί, μαζί με τις οικογένειες τους και εργαζόμενους από τη Στερεά και την Εύβοια διαδήλωσαν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, η οποία υπό την πίεση της ΕΕ και του Ευρωδικαστηρίου αποφάσισε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και των μεταλλείων νικελίου, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας.

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Μουλκιώτης σε δήλωσή του αναφέρει : «Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε μια νομοθετική πρωτοβουλία που εμείς εκτιμήσαμε ότι θα είναι ατελέσφορη -όπως αποδεικνύεται σήμερα- εντάσσοντας την εταιρεία σε ένα ειδικό καθεστώς διαχείρισης. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η ΛΑΡΚΟ να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το νικέλιο στις διεθνείς αγορές αποτιμάται πάρα πολύ ακριβά.»

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, δήλωσε χαρακτηριστικά : «Η στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για τη συνέχιση της λειτουργίας της μεταλλουργίας, της διασφάλισης της απασχόλησης όλων των εργαζομένων και της προοπτικής ανάπτυξης του τόπου μας είναι δεδομένη.

Στο σημερινό μαζικό συλλαλητήριο των σωματείων στην Αθήνα δώσαμε μαζικό παρόν αλληλεγγύης!»

https://www.youtube.com/watch?v=NOIPvF_gg54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023