Οι διαδρομές της Φωκίδας στο επίκεντρο του φετινού Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Ο αγώνας βασισμένος στη δομή του παρελθόντος που θα διεξαχθεί στις πιο ωραίες γωνιές της Ελλάδας.

9 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

Τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε γνωστό ότι το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει και θα διεξαχθεί στις 4-5 Ιουνίου του 2022. Ο εν λόγω αγώνας θα διαθέτει έντονο «άρωμα», εικόνες, ειδικές διαδρομές, αλλά και τη δομή του παρελθόντος, σε ορισμένες από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας.

Σήμερα, η διοργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε τις ειδικές διαδρομές, οι οποίες δεν επαναφέρουν μόνο το πνεύμα της αγωνιστικής εμπειρίας του αγώνα του παρελθόντος, με ελεύθερο Service στις απλές διαδρομές και χωρίς καμία επαναλαμβανόμενη ειδική, αλλά και ορισμένες από τις πιο κλασσικές δοκιμασίες.

Η πρώτη μέρα του Ιστορικού Ακρόπολις ξεκινάει με τρεις δοκιμασίες, στα Σκούρτα (13 χλμ.), την Ασωπία (14,41 χλμ.) και τη Θήβα (11,89 χλμ.) πριν από τη μεσημεριανή ανασυγκρότηση στη Λιβαδειά. Θα ακολουθήσουν οι ειδικές της Λιβαδειάς (11 χλμ.) και του Παρνασσού (19 χλμ.) πριν από τη νέα ανασυγκρότηση στην Ιτέα, και το ίδιο βράδυ η διεξαγωγή της ειδικής Καρούτες (14,40 χλμ.) με το φως των προβολέων των αυτοκινήτων.

Μετά τη διανυκτέρευση στο κέντρο του αγώνα, στο parc ferme της Ιτέας, τα αυτοκίνητα θα μπουν το πρωί της Κυριακής στην Άμφισσα για την πρώτη ειδική της ημέρας, μήκους 14,40 χλμ.. Θα ακολουθήσουν τα Πυρά (18 χλμ.) στην κλασσική διαδρομή της Παύλιανης, πριν την ανασυγκρότηση στη Γραβιά.

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα θα κλείσει με τρεις διαδοχικές δοκιμασίες στην Ελάτεια, το Δίστομο και το Νεοχωράκι, μήκους 12 χιλιομέτρων η καθεμία, και μετά από αυτές τα πληρώματα θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να διασχίσουν τη ράμπα του τερματισμού στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων του 2023, ενώ το Ιστορικό Ακρόπολις αυτοκινήτων Regularity που θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες περιλαμβάνεται στο φετινό πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024