Σκληρή απάντηση Γ.Κύρτσου σε Κ.Μητσοτάκη: «Έθεσα θέμα ηγεσίας στη ΝΔ και αυτός με διέγραψε – Είπα την αλήθεια»

«Με λύτρωσαν»

18 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σκληρή απάντηση έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος με ανάρτηση του στο Τwitter σχολίασε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος στο Τwitter.

Τι είπε εν ολίγοις; Ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη για την καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα και ότι η ΝΔ πρέπει να αλλάξει αρχηγό.

Λίγο αργότερα, σε νεότερη ανάρτησή του στο Τwitter συμπλήρωσε. Ας σημειωθεί ότι την διαγραφή του ανακοίνωσε ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, και όχι ο πρωθυπουργός.

«Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση».

Νωρίτερα η ΝΔ είχε ανακοινώσει με την εξής δήλωση ότι διαγράφεται ο Γιώργος Κύρτσος:

«Ο Γιώργος Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαΐου 2024