Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας συμβάλλει στην ανασυγκρότηση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Να βοηθηθούν οι πληγείσες περιοχές όχι απλά να επανέλθουν σε μία πρότερη κατάσταση, αλλά να αποκτήσουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας.

4 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, με σκοπό τη συμβολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου στον σχεδιασμό της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Στη σχετική δήλωση ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά «Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, συνεχίζεται η προσέγγιση των φορέων που έχουν τη βούληση και τις δυναμικό να συνεισφέρουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, με αντικείμενο την εκπόνηση οικονομικών μελετών με σκοπό τη συνολική αναγέννηση και ανάπτυξη των περιοχών που χτυπήθηκαν από κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι έχει υπογραφεί ήδη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του ΚΕΠΕ και της Προεδρίας της Κυβέρνησης για τον ίδιο σκοπό, ενώ με την ένταξη και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διαμορφώνεται σταδιακά μία αξιόπιστη ομάδα υψηλής εξειδίκευσης που θα συμβάλει ουσιαστικά στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ώστε να βοηθηθούν οι πληγείσες περιοχές όχι απλά να επανέλθουν σε μία πρότερη κατάσταση, αλλά να αποκτήσουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, για την προθυμία και την ετοιμότητα που επιδεικνύει ο φορέας να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα. Συνεχίζουμε μαζί.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024