Το πρόγραμμα «Accelerator» της Holcim καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις να επιταχύνουν την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές

Mέχρι τις 27 Μαρτίου νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση.

21 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

Η Holcim, μητρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Holcim Startup Accelerator» και καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο να επιταχύνουν την μετάβαση σε αειφόρες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές μέσα από ανατρεπτικές ιδέες και λύσεις.

Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 27 Μαρτίου νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση σε μία από τις εννέα προκλήσεις του προγράμματος Accelerator από την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων μέχρι τις πράσινες κατασκευαστικές λύσεις και την κοινωνική στέγαση. Πρόκειται για ένα εξάμηνο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο και θα δώσει στις συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία και καθοδήγηση από κορυφαία στελέχη μεγάλων εταιριών ανά τον κόσμο, αλλά και σε τεχνικές υποδομές, όπως εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχείρησής τους, να διεκδικήσουν συνεργασίες, καθώς και να αποκτήσουν σχετικές αδειοδοτήσεις.

Η τρίτη έκδοση του προγράμματος εγκαινιάστηκε σε εκδήλωση από τον παγκοσμίου φήμης Ελβετό εξερευνητή και περιβαλλοντολόγο Bertrand Piccard, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για δράση σε όλες τις επιχειρήσεις ώστε να εργαστούν για το καλό του πλανήτη. Στους νέους συνεργάτες της φετινής διοργάνωσης συγκαταλέγονται η γαλλική κατασκευαστική εταιρία Bouygues Construction και η κορυφαία εταιρία συμβούλων μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου Mott MacDonald. Η εταιρεία εξειδικευμένων χημικών προϊόντων Sika, μακροχρόνιος συνεργάτης του προγράμματος Accelerator, θα λάβει μέρος για ακόμη μία χρονιά.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, δήλωσε σχετικά «Στη Holcim συνεργαζόμαστε με εκατοντάδες νεοφυείς επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για να επιταχύνουμε την καινοτομία στις αειφόρες κατασκευές. Το πρόγραμμα «Holcim Accelerator» μάς επιτρέπει να συνδεθούμε με τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου για να επιτύχουμε επαναστατικές ανακαλύψεις. Προσκαλώ τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα αναφορικά με όλες τις πτυχές της δόμησης, από την κυκλική κατασκευή έως το σχεδιασμό έξυπνων κτιρίων».

Ο Bertrand Piccard, ιδρυτής του Ιδρύματος Solar Impulse, ανέφερε «Ο κατασκευαστικός κλάδος μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην επιτάχυνση της μετάβασης σε έναν κόσμο με καθαρό μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα. Το πρόγραμμα «Accelerator της Holcim» είναι μια μοναδική κοιτίδα όπου νεοφυείς επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την καινοτομία για το καλό του πλανήτη μας. Προσβλέπω σε πολλές εμπνευσμένες ιδέες και φέτος, ώστε να επιταχύνουμε από κοινού την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Holcim Startup Accelerator» και τις φετινές προκλήσεις, επισκεφτείτε τη σελίδα holcim-accelerator.org.

 

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 36 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Heracles Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Σχετικά με τη Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim εξελίσσεται σε μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.holcim.com, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο όραμα του Ομίλου στη διεύθυνση www.holcim.com/about-holcim   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024