Χ. Σταϊκούρας – Αποζημιώσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες στον Δήμο Λοκρών

Για την καταβολή της επιχορήγησης απαιτείται εντός προθεσμίας δύο μηνών οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

23 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε χτες Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες της 29ης  και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 σε περιοχές του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή.

Για την καταβολή της επιχορήγησης απαιτείται εντός προθεσμίας δύο μηνών οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Όπως τονίζει ο κ. Σταϊκούρας:Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε η διαδικασία αποζημίωσης για τους πληγέντες συμπολίτες μας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εργάζονται με συνέπεια και ταχύτητα, ώστε σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του πλαισίου της Κρατικής Αρωγής, να δρομολογείται η δικαιότερη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας από φυσικές καταστροφές.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024