Ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους οι Έλληνες χιονοδρόμοι.

Πολύ καλές οι συνθήκες διαμονής και οι εγκαταστάσεις.

3 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

Όλα είναι έτοιμα στο Πεκίνο για την έναρξη των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022». Η αυλαία θ’ ανοίξει σε μόλις 2 ημέρες, την προσεχή Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνική αποστολή βρίσκεται από την Δευτέρα στο Πεκίνο, όπου έφθασε μέσω Παρισιού, με πτήση τσάρτερ και οι αθλητές μας ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις τους από χθες 1 Φεβρουαρίου που ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πίστες. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά -όπως και αναμενόταν- με συνεχείς ελέγχους λόγω κορονοϊού.

Η Εθνική μας ομάδα είναι μοιρασμένη στα δύο Ολυμπιακά χωριά, ένα για τα αλπικά και ένα για την αντοχή, μαζί με τα υπόλοιπα βορινά αθλήματα (Άλμα, Βόρειο Σύνθετο, Δίαθλο). Οι συνθήκες διαμονής είναι πολύ καλές, με πολλές ανέσεις για τους αθλητές. Καλή και η διατροφή των αθλητών, αλλά όχι με ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία.

Την ομάδα που θ’ αγωνισθεί στην Κίνα αποτελούν ο Απόστολος Αγγέλης, η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα, που θ’ αγωνιστούν στους δρόμους αντοχής και ο Γιάννης Αντωνίου και η Μένια Τσιόβολου που θ’ αγωνισθούν στα αλπικά.

Οι αγωνιστικές πίστες και οι υπόλοιποι χώροι άθλησης είναι πολύ κοντά στα Ολυμπιακά Χωριά, σε απόσταση μόλις 10-15 λεπτών. Όλες οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις και πίστες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, με τις αγωνιστικές διαδρομές ιδιαίτερα δύσκολες, Ολυμπιακού επιπέδου.

Η Οργάνωση Αγώνων είναι πολύ καλή όπως και αναμενόταν, ο καιρός αίθριος με πολικό ψύχος: στους χώρους άθλησης από -11 εως -20 βαθμούς, που όταν φυσάει η αίσθηση είναι -30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν επίσης οι προπονητές Τίμος Τσουρέκας, Χρήστος Τίτας, Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης. Αρχηγός της Αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Δημοσθένης Γυρούσης και Αναπληρωτής ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΕ Στράτος Καρέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024