Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από το κρύο είναι διαθέσιμες θερμαινόμενες αίθουσες.

11 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φίλιππος», με το δεύτερο κύμα να συνοδεύεται από ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Βοιωτίας και στον Δήμο Θηβαίων.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, μηχανήματα έργου και οι αλατιέρες επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου.

Οι δρόμοι σχεδόν στο σύνολο του αστικού ιστού της πόλης, καθώς και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, παραμένουν ανοικτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για την κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, για τη διάνοιξη των οποίων την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από το κρύο είναι διαθέσιμες θερμαινόμενες αίθουσες.

Το Φαινόμενο «Φίλιππος» είναι σε εξέλιξη και προβλέπονται χιονοπτώσεις και το Σάββατο, με σταδιακή εξασθένηση από την Κυριακή. Η Πολιτική Προστασία και τα συνεργεία αποχιονισμού του Δήμου Θηβαίων βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους καθαρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024