Εικόνες φρίκης: Δύο άλογα κι ένας σκύλος βρέθηκαν σκελετωμένα και αλυσοδεμένα σε χωριό της Λαμίας

Τα ζώα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα

3 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το αποτρόπαιο περιστατικό έφερε στο φως η εκπρόσωπος για τον νομό Φθιώτιδας της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων και Μέλος του Φιλοζωικού & Φιλανθρωπικού Σωματείου Εθελοντών «Φίλοι Ζώων & Ανθρώπων», κ. Χρυσάνθη Καραγιάννη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού κακοποίησης ζώων στην περιοχή μας και συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή στο Κόμμα του Δήμου Λαμιέων. Δυο άλογα και ένας σκύλος κοκκαλιασμένα και μόνιμα αλυσοδεμένα.

Οι ενέργειες για τη σωτηρία τους έγιναν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis – Ιπποθεσις). Η κα Ρόζα Ρούσσου, την οποία ευχαριστούμε πολύ, οργάνωσε και συντόνισε την όλη διαδικασία και στο κάλεσμά της ανταποκριθήκαμε μια ομάδα αρμοδίων και πολιτών για την επίτευξη της αφαίρεσης και της μεταφοράς των ταλαιπωρημένων ζώων. Τα ζώα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Στον χώρο όπου ζούσαν τα ζώα διαπιστώσαμε την ύπαρξη  άδειων  κλουβιών (πρόχειρες κατασκευές) φύλαξης σκύλων (εννοείται άνευ προδιαγραφών)! Γεννάται εύλογα η απορία για τον λόγο  ύπαρξης τόσων κλουβιών!

Στην περιοχή αυτή άλλωστε η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων και το Φιλοζωικό & το Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών “Φίλοι Ζώων & Ανθρώπων” έχει κάνει τρεις μηνύσεις τον τελευταίο καιρό για αφαίρεση σκύλων χωρίς συνθήκες ευζωίας και με μόνιμη αλυσόδεση. Έχει αφαιρεθεί προσωρινά μόνο ο ένας σκύλος, τον οποίο και φιλοξενώ. Για τους  άλλους περιμένουμε…

Μια βόλτα στα χωριά γύρω από τη Λαμία και κυρίως στην παραπάνω περιοχή δυστυχώς δεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Τα σκυλιά που ζουν αλυσοδεμένα είναι δεκάδες. Η νοοτροπία της παθητικής κακοποίησης των ζώων έχει γίνει κανόνας για πολλούς. Καλούνται οι συμπολίτες μας με αίσθημα δικαίου και με σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων να καταγγέλουν στην αστυνομία τα περιστατικά κακοποίησης τους. Η μόνιμη αλυσόδεση, η απουσία σωστής τροφής και νερού και η έλλειψη καταλύματος προστασίας από τις καιρικές συνθήκες συνιστούν παθητική κακοποίηση. Τα ζώα που υποφέρουν δίπλα μας είναι πολλά!”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2024