Η Ένωση «Μαζί για το παιδί» αγκάλιασε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους και το 2021

Tο 2021 ήταν μια χρονιά κομβικής σημασίας για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καθώς συμπλήρωσε τα 25 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Παρά τις αντιξοότητες εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας,  οι δράσεις και οι ενέργειες της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση καθώς αυξήθηκαν οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών στην […]

15 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Tο 2021 ήταν μια χρονιά κομβικής σημασίας για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καθώς συμπλήρωσε τα 25 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Παρά τις αντιξοότητες εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας,  οι δράσεις και οι ενέργειες της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση καθώς αυξήθηκαν οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα.

Μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, το «Μαζί για το Παιδί», προσπάθησε να καλύψει τα ολοένα και αυξανόμενα αιτήματα οικογενειών που ήρθαν αντιμέτωπες με την ανεργία και κατά συνέπεια την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ταυτόχρονα η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απατώντας σε κλήσεις αλλά και σε διαδικτυακά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την χώρα.

Οι πυρκαγιές του Αύγουστου εκτός της καμένης γης άφησαν πίσω τους πολλά προβλήματα διαβίωσης στις οικογένειες που επλήγησαν στην Αττική και στην Βόρεια Εύβοια. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των συγκεκριμένων δήμων, βρίσκεται δίπλα σε αυτές τις οικογένειες με προγράμματα που έχουν ως σκοπό να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές τους.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και τους νέους του ακριτικού νομού με σκοπό να τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την παιδεία.

Τέλος,  δόθηκε στα σωματεία-μέλη της Ένωσης οικονομική στήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που αγκαλιάζουν, ενώ υπήρξε συνεισφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές προστασίας παιδιών σε όλη την χώρα.

Για την υγεία & ευημερία

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής  115 25 και το 2021 ήταν δίπλα σε γονείς, εφήβους, παιδιά και εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα ενώ δόθηκε επιπλέον βαρύτητα στον πληθυσμό των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών.

  • Προσφέρθηκαν 43.570 λεπτά συµβουλευτικής σε περισσότερους από 4.267 ωφελούµενους
  • Υλοποιήθηκαν 23 ψυχο-εκπαιδευτικά σεµινάρια και 13 οµάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα
  • Παροχή δυνατότητας δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε περισσότερα από 2.000 παιδιά της Ένωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023