Μια συγκινητική βραδιά έζησαν οι θεατές της μουσικής παράστασης «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ»

Aφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

30 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μια συγκινητική βραδιά έζησαν οι θεατές της μουσικής παράστασης «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην παράσταση, που ετοίμασαν η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειά «Πλειάδες» και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, περιελήφθησαν τραγούδια και σκοποί από την περιοχή της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, τα οποία ερμήνευσε μοναδικά ο καταξιωμένος καλλιτέχνης της νεότερης γενιάς Γιώργος Ντόβολος, σε μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση του Θωμά Κωνσταντίνου, με διακεκριμένους σολίστες μουσικούς.

Τα επιλεγμένα αποσπάσματα από το ομώνυμο έργο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα», απήγγειλε μοναδικά o γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. 

Η παράσταση πλαισιώθηκε από την πολυμελή Γυναικεία Χορωδία Λειβαδιάς «Πλειάδες», υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της Ιωάννας Παναγιωτίδη. 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη και στο κοινό της Θήβας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ