Ο Γιάννης Μαραγκός για τα έργα στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

'Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου'

17 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννης Μαραγκός,  εκπροσώπησε τον Φορέα και συμμετείχε στην Εκδήλωση του Δήμου Χαλκιδέων για την παρουσίαση στους εκπροσώπους Φορέων, επι όλων των έργων που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν από τον Δήμο, στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, τα οποία έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στη στήριξη του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου και ως εκ τούτων και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Την παρουσίαση των έργων στην εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα έκαναν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα και οι Αντιδήμαρχοι, Έργων, Βασίλης Γουρνής και Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Νέζης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου αφού τοποθετήθηκε επι του συνόλου των έργων που εξαγγέλθηκαν, επικεντρώθηκε στο έργο της ανάπλασης εμπορικών δρόμων της Χαλκίδας, “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου” που περιλαμβάνει τις οδούς Περικλέους Σταύρου, Αντωνίου, Νεοφύτου, Κριεζώτου, Γαζέπη, Παπαδημητρίου και Παπαναστασίου, έργο το οποίο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Γιάννης Μαραγκός καταθέτοντας πρόταση του Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως αποτελεί αναγκαιότητα παράλληλα με τον σχεδιασμό ανάπλασης των ανωτέρω οδών, ο Δήμος Χαλκιδέων να προβεί στην ανάπλαση οδών (Δούνα, Τραπεζούντιου, Καλλία, Αγγελή Γοβιού, Βαρατάση) που συνδέουν το εμπορικό κέντρο της πόλης με την παραλία.

Σκοπός της πρότασης αποτελεί μέσα από την σύνδεση της αγοράς με την παραλία να επιτευχθεί η αύξηση του καταναλωτικού κοινού των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου λόγω της μεγαλύτερης εισροής σε αυτή των επισκεπτών, κυρίως από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Παράλληλα να διευρυνθεί μέσω αυτής της σύνδεσης η επισκεψιμότητα της Χαλκίδας και πέραν του Σαββατοκύριακου.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου επεσήμανε πως αυτή η επιπλέον ανάπλαση θα πρέπει να υλοποιηθεί και να παραδοθεί σε ιδίους χρόνους με την ανάπλαση που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024