Οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους- Αυτή είναι η ωραιότερη τάρτα για να τις υποδεχτείς

Το πιο νόστιμο επιδόρπιο με λεμόνι και φράουλες. Δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερο!

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση

Ένα γλυκό για όλες τις ώρες (και γιατί όχι; όλες τις εποχές)! Πόσο νόστιμο και πόσο όμορφο αισθητικά! Αυτή η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φράουλες θα μπορούσε να κάνει περήφανη κάθε wanna be pastry chef: εσένα δηλαδή!

Τώρα που οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή του, δεν έχεις ιδέα πόσα γλυκά μπορείς να φτιάξεις. Ποιος είπε πως είναι όλα παχυντικά; Μπορείς να απολαύσεις γλυκά με λίγες θερμίδες και πολύ νοστιμιά. Για να υποδεχτούμε τις φράουλες (που σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους) είπαμε να «παίξουμε» γευστικά μ΄ ένα γλυκό που συνδυάζει 3 φρούτα και γεύσεις έντονες και συνάμα αρμονικές.

Αν ψάχνεις διαφορετικές συνταγές για ν’ απολαύσεις την αγαπημένη σου τάρτα λεμόνι, σου έχουμε την πιο ωραία παραλλαγή. Ένα επιδόρπιο που θα σ΄ ενθουσιάσει.

Η γέμιση γίνεται με 5 συστατικά: πλούσια κρέμα, μέλι, λεμόνι, κράκερς και εκχύλισμα βανίλιας. Το μπισκότο συνδυαστικά με την κρεμώδη γέμιση από λεμόνι, δημιουργεί μια γλυκιά γεύση που όλοι αγαπάμε. Η προσθήκη φρέσκων μούρων στην κορυφή της τάρτας φέρνει αυτό το γλυκό στην κορυφή της λίστας μας…

Θα χρειαστείς:

8 κράκερ (περίπου 1 φλιτζάνι θρυμμασμένα ψίχουλα)

1 φλιτζάνι αλατισμένα pretzel

6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας + 1/3 φλιτζάνι μέλι

3 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού + 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια ανάμεικτα φράουλες και φρέσκα μούρα

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε  τον φούρνο στους 180° κελσίου. Για να φτιάξουμε το μπισκότο χτυπάμε στο μίξερ τα κράκερ με τα Pretzel μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Χτυπάμε  μέχρι το μείγμα να να αρχίσει να μοιάζει με ζύμη. Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα βάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε ομοιόμορφα μέχρι η ζύμη να ροδίσει ( περίπου 8 λεπτά). Εν τω μεταξύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα λεμονιού στην ψημένη τάρτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει. Πριν σερβίρεις το γλυκό σου, απρόσθεσε τις φράουλες και τα μούρα…

Ένα γλυκό για όλες τις ώρες (και γιατί όχι; όλες τις εποχές)! Πόσο νόστιμο και πόσο όμορφο αισθητικά! Αυτή η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φράουλες θα μπορούσε να κάνει περήφανη κάθε wanna be pastry chef: εσένα δηλαδή!

Τώρα που οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή του, δεν έχεις ιδέα πόσα γλυκά μπορείς να φτιάξεις. Ποιος είπε πως είναι όλα παχυντικά; Μπορείς να απολαύσεις γλυκά με λίγες θερμίδες και πολύ νοστιμιά. Για να υποδεχτούμε τις φράουλες (που σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους) είπαμε να «παίξουμε» γευστικά μ΄ ένα γλυκό που συνδυάζει 3 φρούτα και γεύσεις έντονες και συνάμα αρμονικές.

Αν ψάχνεις διαφορετικές συνταγές για ν’ απολαύσεις την αγαπημένη σου τάρτα λεμόνι, σου έχουμε την πιο ωραία παραλλαγή. Ένα επιδόρπιο που θα σ΄ ενθουσιάσει.

Η γέμιση γίνεται με 5 συστατικά: πλούσια κρέμα, μέλι, λεμόνι, κράκερς και εκχύλισμα βανίλιας. Το μπισκότο συνδυαστικά με την κρεμώδη γέμιση από λεμόνι, δημιουργεί μια γλυκιά γεύση που όλοι αγαπάμε. Η προσθήκη φρέσκων μούρων στην κορυφή της τάρτας φέρνει αυτό το γλυκό στην κορυφή της λίστας μας…

Θα χρειαστείς:

8 κράκερ (περίπου 1 φλιτζάνι θρυμμασμένα ψίχουλα)

1 φλιτζάνι αλατισμένα pretzel

6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας + 1/3 φλιτζάνι μέλι

3 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού + 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια ανάμεικτα φράουλες και φρέσκα μούρα

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε  τον φούρνο στους 180° κελσίου. Για να φτιάξουμε το μπισκότο χτυπάμε στο μίξερ τα κράκερ με τα Pretzel μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Χτυπάμε  μέχρι το μείγμα να να αρχίσει να μοιάζει με ζύμη. Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα βάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε ομοιόμορφα μέχρι η ζύμη να ροδίσει ( περίπου 8 λεπτά). Εν τω μεταξύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα λεμονιού στην ψημένη τάρτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει. Πριν σερβίρεις το γλυκό σου, απρόσθεσε τις φράουλες και τα μούρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ