Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς

«Η συνεργασία και η από κοινού όπου είναι εφικτό αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν ομάδες του πληθυσμού μας αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε η κοινωνία μας να πορεύεται με στόχο την εξέλιξή της»

4 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής συζητώντας εργασιακά θέματα του Σωματείου καθώς και κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη δυνατή άσκηση των καθηκόντων των εν λόγω εργαζομένων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Σωματείου και το παρόν σε αυτή έδωσαν οι κ.κ. Αλέξης Μήτσιαλος και Θεόδωρος Νότης, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα, οι οποίοι μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό τους για τη μη ικανοποίηση σημαντικών αιτημάτων του κλάδου τους από την πολιτεία, όπως είναι μεταξύ άλλων η αντικατάσταση του απαρχαιομένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (οπλισμός και οχήματα) της Εξωτερικής Φρουράς, καθώς και η παρατεταμένη άρνηση των αρμοδίων να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της Υπηρεσίας η οποία είναι συνυπεύθυνη μεταξύ άλλων υπηρεσιών και για την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ιδιαίτερη έμφαση στην συζήτηση δόθηκε στην παρουσία των υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του καταστήματος κράτησης ως πεζό ή εποχούμενο περίπολο, με την επισήμανση ορισμένων κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστούν.

Το Σωματείο, επίσης, αναφέρθηκε στην επί σειρά ετών προσπάθειά του να δημιουργηθεί χώρος, απόλυτα σύμφωνος με τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται, για την ρίψη εκπαιδευτικών φυσιγγίων για τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς και των δύο Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Άμφισσας και Μαλανδρίνου. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη μελέτης και ανακατασκευής κάποιων χώρων του καταστήματος κράτησης Άμφισσας, με τον κ. Ταγκαλή να δεσμεύεται πως θα σταθεί αρωγός στη δρομολόγησή τους.

Στο περιθώριο της επίσκεψης επιδόθηκε στον Δήμαρχο Δελφών υπόμνημα των θέσεων και προτάσεων της Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φρουρών καθώς και μία εικόνα της Παναγίας ως συμβολικό δώρο.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το άριστο κλίμα της συνάντησης ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους της Ένωσης για την πραγματοποίησή της, καθώς και για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους με συνέπεια την αποτελεσματική προστασία και διαφύλαξη της τάξης και νομιμότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς και για την υποδειγματική συμπεριφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η συνεργασία και η από κοινού όπου είναι εφικτό αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν ομάδες του πληθυσμού μας αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε η κοινωνία μας να πορεύεται με στόχο την εξέλιξή της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ταγκαλής.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Άμφισσας κ. Θεόδωρος Νότης τόνισε πως «ακόμα κι αν οδεύουμε πλέον στο τρίτο έτος της φονικής αυτής πανδημίας που έχει μεταλλάξει όχι μόνο την ίδια την ασθένεια, αλλά τις ίδιες τις ζωές μας σε τίποτε περισσότερο από μία συνεχή μάχη διατήρησης του υπηρεσιακού μας σθένους, θα συνεχίσουμε αμείωτα και με κάθε κόστος, την κατάθεση καθημερινώς υπηρεσιακής ευσυνειδησίας στην άσκηση των καθηκόντων μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024