Συνελήφθη αλλοδαπός στις Θερμοπύλες για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρης διαδικασίας, ένας ακόμη ομοεθνής συνεργός του- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, 7 κιλά αδασμολόγητου καπνού, σουγιάς, χρηματικό ποσό & Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 

23 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνελήφθη αλλοδαπός, χθες (22-03-2022) το μεσημέρι στις Θερμοπύλες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας ακόμη ομοεθνής συνεργός του, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, ο ανωτέρω εντοπίσθηκε σε οίκημα που διαμένει στην ανωτέρω περιοχή και ακινητοποιήθηκε.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, τόσο στο παραπάνω οίκημα, όσο και σε έτερο διαμέρισμα που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.332 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.
  • 139 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 6 κιλών & 950 γραμμαρίων,
  • αναδιπλούμενος σουγιάς και
  • το χρηματικό ποσό των 236,50 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συνεργού του συλληφθέντα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Τα κατασχεμένα καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024