Στα 2,3 εκατ. ευρώ αυξάνεται το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό

Υπογραφή δύο αποφάσεων που αυξάνουν το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης.

3 Μαρτίου 2022

του/της Newsroom

Αυξάνεται το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό στα 2,3 εκατ. ευρώ και επεκτείνεται ο χρόνος υλοποίησης της ενίσχυσης τουριστικών ΜΜΕ στους 45 μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην υπογραφή δύο αποφάσεων που αυξάνουν το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις της Εστίασης και Τουρισμού που επλήγησαν από την πανδημία της Covid 19 αλλά και την επέκταση του χρόνου υλοποίησης της ενίσχυσης Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Συγκεκριμένα με την πρώτη απόφαση του κ. Τσακίρη το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που θα λάβει η λήπτρια επιχείρηση από τις συγκεκριμένες δράσεις (ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ και ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ) του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συναθροιζόμενο με κάθε άλλη ενίσχυση που θα έχει λάβει, με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, φορολογικών πλεονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων πληρωμών ή άλλες μορφές όπως επιστρεπτέες προκαταβολές, εγγυήσεις, δάνεια και ίδια κεφάλαια, σε συνολική ονομαστική αξία, αυξάνεται από τις 18/11/2021 κατά ανώτατο όριο από 1.800.000 ευρώ σε 2.300.000 ευρώ.

Με δεύτερη απόφαση του κ. Τσακίρη που αφορά στη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων στους 45 μήνες και 132 μέρες συνολικά από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης από τους 42 μήνες και 132 μέρες συνολικά από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης που ίσχυε μέχρι πρότινος. Σε περίπτωση που προθεσμία ορισθείσα κατά τα ανωτέρω λήγει σε μη εργάσιμη ημέρα, αυτή παρατείνεται μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με τις δύο αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αυξάνουμε τόσο το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης για την εστίαση και τον τουρισμό αλλά και δίνουμε περισσότερο χρόνο υλοποίησης για την ενίσχυση των Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Με την πράξη μας αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει πόσο ουσιαστικά ενδιαφερόμαστε για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024