Θ. Καραΐσκος – Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας με αναπηρία ως ισότιμα μέλη

Ανακατασκευή πεζοδρομίων και ραμπών από τον Δήμο Λαμιέων

3 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στην ανακατασκευή πλήθος πεζοδρομίων και ακατάλληλων ραμπών, καθώς και στη διαγράμμιση των υφιστάμενων δημοτικών χώρων στάθμευσης ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Λαμιέων.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση και την ίδια δυνατότητα με όλους τους διερχόμενους, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε οι δημοτικοί και δημόσιοι χώροι να είναι φιλικοί και εύκολα προσβάσιμοι σε όλους. Ανακατασκευάζουμε πλήθος πεζοδρομίων και ακατάλληλων ραμπών. Συνεχίζουμε τη βαφή και διαγράμμιση των υφιστάμενων δημοτικών χώρων στάθμευσης ΑμεΑ. Σε μια ευνομούμενη και σύγχρονη κοινωνία δεν χωρούν διαχωρισμοί και αποκλεισμοί. Η προσβασιμότητα και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας είναι επιβεβλημένη και αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Οι ίσες ευκαιρίες για όλους αποτελούν όχι μόνο καθήκον και υποχρέωση, αλλά κυρίως χαρακτηρίζουν και κρίνουν το ίδιο το πολιτισμικό μας αξιακό σύστημα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023