Το Επιμελητήριο Εύβοιας με Κλιμάκιο για την Ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα, Κλιμάκιο της Επιτροπής Εκπόνησης του Master Plan για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με τον Προέδρο του Φορέα κ. Γιάννη Γεροντίτη, ενόψει της 3ης κατά σειρά συνάντησης Μελών της Επιτροπής με τους θεσμούς και τους πολίτες της περιοχής, η οποία θα λάβει χώρα […]

18 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα, Κλιμάκιο της Επιτροπής Εκπόνησης του Master Plan για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με τον Προέδρο του Φορέα κ. Γιάννη Γεροντίτη, ενόψει της 3ης κατά σειρά συνάντησης Μελών της Επιτροπής με τους θεσμούς και τους πολίτες της περιοχής, η οποία θα λάβει χώρα από σήμερα έως και τις 20 Μαρτίου 2022, στην Αγία Άννα. Το Κλιμάκιο αποτελούσαν ο επικεφαλής κ. Νίκος Δρακωνάκης, η κα Γεωργία Σωπάση, ο κ. Μανώλης Τσαντάκης και η κα Χρύσα Παγκάλου.

Η πολύ εποικοδομητική συζήτηση που έλαβε χώρα περιστράφηκε γύρω από το όλο εγχείρημα που υλοποιείται με σκοπό την ανασυγκρότηση της περιοχής της Βορείου Εύβοιας, εγχείρημα το οποίο όπως τόνισε ο χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Δρακωνάκης για να έχει επιτυχή κατάληξη θα πρέπει υλοποιηθεί με συμμάχους την επιχειρηματικότητα και τις δομές του τόπου, για το λόγο αυτό, εξήρε την σημαντικότητά του ρόλου του Επιμελητηρίου σε αυτή την συνολική προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης, πρότεινε ως άμεσες αναγκαιότητες.

  • Τη δημιουργία στo Μαντούδι, μιας επαγγελματικής σχολής, δευτεροβάθμιας/μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ειδικότητες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στοχευμένα τόσο το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και την μελλοντική ποιοτική ανάπτυξη της περιοχής
  • Τη δημιουργία στα Λουτρά Αιδηψού Σχολής Τουρισμού για τη στήριξη του αειφόρου τουριστικού τομέα της περιοχής
  • Τη δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου στη περιοχή Μαντουδίου
  • Τη δημιουργία Δομής υποστήριξης επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και συνεργατικών σχημάτων
  • Τη δημιουργία Θερμοκοιτίδας ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

Ο κ. Γιάννης Γεροντίτης επεσήμανε ότι κύριος στόχος είναι, η συγκράτηση του εργατικού δυναμικού στη περιοχή, η ενίσχυση των προσπαθειών για δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε νέους κλάδους και η παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024