Ανεστάλη η απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά

Την απόφασή της να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ανακοίνωσε η ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων). Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία μόνο την Πρωτομαγιά, ενώ στις 2 Μαΐου θα γίνουν συζητήσεις με την εργοδοσία. Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε τονίσει πως «είναι σεβαστό το δικαίωμα στην […]

20 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την απόφασή της να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ανακοίνωσε η ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων).

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία μόνο την Πρωτομαγιά, ενώ στις 2 Μαΐου θα γίνουν συζητήσεις με την εργοδοσία.

Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε τονίσει πως «είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, όμως πρέπει οι συζητήσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας να διενεργούνται με ανοιχτό το λιμάνι».

«Είναι προφανές ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι πάντα σεβαστό αρκεί να πραγματοποιείται στα πλαίσια της νομιμότητας. Εμείς ως υπουργείο Ναυτιλίας, ενθαρρύνουμε την συνέχιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζομένων για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ευχόμαστε να καταλήξουν σε συμφωνία, θα πρέπει όμως οι συζητήσεις να διενεργούνται με ανοιχτό το λιμάνι, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024