,

Διαμαρτυρία των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δελφών για τα δρομολόγια των τρένων

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2022

1 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών και όλους τους Συλλόγους & Φορείς της ευρύτερης περιοχής, έχει προγραμματίσει διαμαρτυρία το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κάτω Τιθορέας.

Όπως τονίζουν οι δήμοι στην ανακοίνωσή τους: “Διεκδικούμε το αυτονόητο. Άμεση επαναφορά των καθημερινών δρομολογίων στη γραμμή Τιθορέα – Λειανοκλάδι, τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο ποσοστό πολιτών.

Λέμε ΟΧΙ στη συγκοινωνιακή απομόνωση και συνακόλουθη υποβάθμιση του τόπου μας!

Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία των αρμοδίων!

Λέμε ΝΑΙ σε κάθε ενέργεια που προωθεί την ευημερία και το κοινό συμφέρον!

Ας ενώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη φωνή μας!!!”

 

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Τα μόλις τέσσερα δρομολόγια που διεξάγονται εβδομαδιαίως από τα αντίστοιχα δεκαέξι που ίσχυαν μέχρι τα μέσα το 2020, δεν ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων δημοτών μας.
Ειδικότερα, ακόμα και σήμερα όπως αποτυπώνεται στο πρόγραμμα δρομολογίων Της εταιρίας σας, προκύπτει ότι υφίστανται μόνο δύο εβδομαδιαία δρομολόγια από την Αθήνα προς την Αμφίκλεια, τη Λιλαία και τον Μπράλο –ένα την Παρασκευή κι ένα την Κυριακή- και δύο αντίστοιχα προς την Αθήνα- ένα το Σάββατο κι ένα τη Δευτέρα. Συνεπώς, από τα δεκαέξι εβδομαδιαία δρομολόγια που υπήρχαν συνολικά το 2020, όλως αδικαιολογήτως πλέον καταλήξαμε στα τέσσερα.

Ενδεικτικά, δεν παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους δημότες μας να μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν αυθημερόν, όπως υπήρχε μέχρι το 2020.

Έχει καταστεί σαφές επίσης το γεγονός ότι η ανωτέρω συρρίκνωση των δρομολογίων αυτών σε συνδυασμό με την αδυναμία της εταιρίας σας εύρεσης λύσης, έχει υποβαθμίσει δύο ολόκληρους Δήμους και τους 20.000 δημότες του.
Θα πρέπει η εταιρία σας να λάβει υπόψη της και να αξιολογήσει ορθά την ομόφωνη δυσαρέσκεια η οποία έχει αποτυπωθεί σε σχετικά ψηφίσματα διαμαρτυρίας, τα οποία συνυπογράφονται από δεκάδες συλλόγους και τοπικούς φορείς των Δήμων Αμφίκλειας Ελάτειας και Δελφών, με σκοπό να ικανοποιήσει το εύλογο και δίκαιο αίτημά όλων μας για την επαναφορά της εκτέλεσης των δρομολογίων με αρ. 1520 και 1521.

Για το λόγο αυτό, έχει ήδη προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Τιθορέας με τη συμμετοχή του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας , του Δήμου Δελφών και τους τοπικούς φορείς αυτών, με αυτονόητο αίτημα τη διεκδίκηση της καθημερινής λειτουργίας της τοπικής γραμμής η οποία εξυπηρετεί τους δημότες δύο Δήμων, οι οποίοι σημειωτέον παρουσιάζουν ιδιαίτερη κίνηση τόσο τη
χειμερινή όσο και την καλοκαιρινή περίοδο. Ευελπιστώντας επιτέλους στην κατανόηση της έκδηλης ανησυχίας όλων των κατοίκων, τριών Νομών που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα δρομολόγια, σας καλούμε το συντομότερο δυνατόν όπως προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, που σκοπό θα έχει
την επανεκτέλεση σε καθημερινή συχνότητα των δρομολογίων με αριθμ. 1520 και 1521, που εξαιτίας των ενεργειών σας στερείτε από τους δημότες και τους επισκέπτες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024