Εκδρομή του Συλλόγου Θήβας “ΛAΪOΣ” στα Τριζόνια Φωκίδας

ΔΕΥΤΕΡΑ 2-5-2022

28 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τα Τριζόνια Φωκίδας είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού με έκταση 2,5 χλμ. Ο πληθυσμός του οικισμού του νησιού είναι 64 κάτοικοι, και αποτελεί μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Στο νησί έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα – μηχανάκια).

Για την προέλευση του ονόματος του νησιού υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η μία θέλει να το οφείλει στο συμπαθές ομώνυμο έντομο, μια άλλη από παραφθορά της λέξης «τριονήσια», καθώς με αυτό το όνομα περιέγραφαν οι ντόπιοι το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τα τρία μεγαλύτερα νησιά, και μια τρίτη σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια).

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 2-5-2022

Ώρα 8:00 Αναχώρηση από Θήβα

Στάση στο ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Άφιξη στα ΤΡΙΖΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

Το νησί που ήθελε να αγοράσει ο Ωνάσης

Το σίγουρο είναι ότι το νησί ξελόγιασε και τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος, όπως θέλουν οι αναφορές, την περίοδο που έψαχνε να αγοράσει ένα δικό του νησί, επισκεπτόταν συνεχώς τα Τριζόνια και αναζητούσε τρόπο να τα αποκτήσει.

Κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται ακόμη τις επισκέψεις του με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» και το υδροπλάνο. Ο Έλληνας κροίσος όμως, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποκτήσει το μικρό αυτό νησάκι του Κορινθιακού και έβαλε πλώρη για το Σκορπιό.

Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο ή καφέ

Φαγητό –Διασκέδαση σε Ταβέρνα που θα έχουμε κανονίσει.

Επιστροφή στη Θήβα με ενδιάμεση στάση στους ΔΕΛΦΟΥΣ

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΪΟΣ- ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΗΒΗ ΤΗΛ:2262307537 -6977283756-6973742740

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20 Ευρώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024