Οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ολοκληρώθηκε με πολλαπλές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τόσο στη Λαμία, όσο και σε άλλες μικρότερες και μεγαλύτερες περιοχές της Περιφέρειας. Κομβικής σημασίας για την έναρξη της συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής, αποτέλεσε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας […]

19 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ολοκληρώθηκε με πολλαπλές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τόσο στη Λαμία, όσο και σε άλλες μικρότερες και μεγαλύτερες περιοχές της Περιφέρειας.

Κομβικής σημασίας για την έναρξη της συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής, αποτέλεσε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον κ. Σωτήρη Μπουντή, Υπεύθυνο του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και την κα Ελένη Κορτιάνου, Πρόεδρο και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος, την Τρίτη 05/04, παρουσία της κας Κωνσταντίνας Καπράνη, Προϊσταμένης Γραμματέως του Τμήματος.

Την 1η Απριλίου η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ επισκέφθηκε το Καρπενήσι, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρπενησίου και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, κ.κ. Αλεξάνδρα Βαστάκη, Παναγιώτα Ράπτη και Μαρία Τραστέλη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της περιοχής αναφορικά με τις εξαρτήσεις και η διαδικασία παραπομπών για θεραπεία στο ΚΕΘΕΑ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Εύβοιας στη Χαλκίδα, κα Μαρία Κίσσα, Ψυχολόγο και κα Ελένη Ευθυμιάδου, Κοινωνιολόγο. Οι εργαζόμενες αντάλλαξαν πληροφορίες για τη λειτουργία των δύο Φορέων και συζητήθηκε εκτενώς η μελλοντική συνεργασία σε κοινές δράσεις στο Νομό. Επιπλέον, το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε στη Χαλκίδα ατομικά ραντεβού συμβουλευτικής και συνεργάστηκε σε δράση παρέμβασης στο πεδίο σε πληθυσμό χρηστών της πόλης, στους οποίους έγινε ενημέρωση για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία και χορηγήθηκαν γεύματα.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ κατά την εβδομάδα 11 έως 15 Απριλίου, παραβρέθηκαν σε διανομές ΤΕΒΑ στις περιοχές Λαμίας, Στυλίδας, Δομοκού και Καμένων Βούρλων όπου πραγματοποίησαν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε ωφελούμενους του Προγράμματος.

Τέλος, η διεξαγωγή παρέμβασης πρόληψης και ενημέρωσης στο Σύλλογο Γονέων και Εκπαιδευτικών των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λιβανάτων από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, σηματοδοτεί την έναρξη ανάλογων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο των εξαρτήσεων στο γενικό πληθυσμό της Περιφέρειας.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024