Οικονομικό Φόρουμ Δελφών-Χ. Σταϊκούρας: «Μεταρρυθμίσεις σε πέντε πυλώνες για ισχυρή ανάπτυξη και μείωση φορολογίας»

Η ισχυρή ανάπτυξη, η αύξηση επενδύσεων, η έξοδος από τον μηχανισμό σταθερότητας, η μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό και το σταθερό φορολογικό περιβάλλον συνθέτουν το πλέγμα των στόχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

8 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Από το βήμα του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 – 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας μέσω της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

«Η στρατηγική μας στοχεύει σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που εδράζεται στην υλοποίηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής μέσω της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφέρθηκε στους 5 πυλώνες της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, όπως η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η μεταρρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος, η μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό και η βελτίωση της φορολογικής διακυβέρνησης, λέγοντας ότι συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Κατά της διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο Άγγελος Μόσχοβας, δημοσιογράφος, ο Mario Nava, Director General, DG Structural Reform Support, τόνισε ότι Γενική Διεύθυνση έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθά την Ελλάδα στην ανάπτυξη και υλοποίηση περισσότερων από 200 έργων τεχνικής υποστήριξης που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής μέσω του Εργαλείου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI). «Τρέχουμε» με επιτυχία ένα έργο για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής για την Κεφαλαιαγορά. Οι κεφαλαιαγορές πρέπει να τοποθετηθούν στο επίκεντρο των προσπαθειών, ούτως ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Nava. Προσέθεσε ότι η Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, ώστε να είναι άπαντες έτοιμοι να απορροφήσουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 500 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024