Συνεργασία Επιμελητηρίου Eυβοίας και IOCC για την στήριξη των κτηνοτρόφων της Β. Εύβοιας

International Orthodox Christian Charities

6 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Επιμελητήριο στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και των πολλαπλών δράσεων ανάκαμψης της κοινωνίας και της οικονομίας των δύο πληγέντων δήμων στη Βόρεια Εύβοια, σε συνεργασία με τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό IOCC ξεκίνησε την Τρίτη 05/04 την πρωτοβουλία δωρεάν διανομής ζωοτροφών έτοιμου σιτηρέσιου 320 τόνων, ξεκινώντας – σε πρώτο στάδιο – από τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας.

Οι πολύτιμες δωρεές της IOCC προέρχονται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και άλλους δωρητές.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε αναλογικά με τον αριθμό των δηλωθέντων ζώων, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Περιφέρεια και με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Κελαΐδίτη.

Στην εκδήλωση παράδοσης και διανομής, το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός που σε συνεργασία με τον Διευθυντή Προγραμμάτων Ελλάδος του IOCC Δρ. Πάνο Κατσαμπάνη, είχαν επισκεπτεί αμέσως με το πέρας των πυρκαγιών του καλοκαιριού, το σύνολο των πληγέντων επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία δωρεάν διανομής ζωοτροφών έτοιμου σιτηρέσιου αποτελεί  συνέχεια πρωτοβουλίας διανομής κουπονιών προμήθειας ειδών από το praktiker για όσους δικαιούχους καταστράφηκε η οικία τους, ενώ θα ακολουθήσει ανάλογη αναπτυξιακή δράση για την δωρεά ενός η περισσοτέρων μηχανημάτων αξίας έως 10.000 ευρώ – ανά επιχείρηση – για τις ολοσχερώς κατεστραμμένες επιχειρήσεις.

Παράλληλα με τις ανωτέρω πρωτοβουλίες ο IOCC παρέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα, voucher super market έως 200 ευρώ τον μήνα για πυρόπληκτους δικαιούχους και τοπικές επιχειρήσεις.

Οι  σημαντικές δωρεές της IOCC με την πλήρη στήριξη του Επιμελητηρίου θα επεκταθούν στην υγεία και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα κριθεί απαραίτητο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024