Έκθεση Φωτογραφίας στη Λιβαδειά

Από Σάββατο 14 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

12 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του “Μήνα Φωτογραφίας 2022” φιλοξενεί στην αίθουσα της, δυο ταλαντούχες νέες φωτογράφους, με δύο ξεχωριστές, ατομικές εκθέσεις.

Η Ιωάννα Κοφινά μέσα από την έκθεση της με τίτλο «Are you there?» μας παρουσιάζει το έργο της, ένα έργο όπου «…συναισθήματα που επιπλέουν στο ασυνείδητο εικονοποιούνται μέσα από σκηνοθετημένα πλάνα ως ανάγκη να βιωθεί εκείνο που δε βιώθηκε, να δοθεί ερμηνεία σε κάθε τι που έμεινε θολό και αναπάντητο.

Σ’ ένα περιβάλλον που κινείται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μουντό, ασαφές και κάποιες φορές σουρεαλιστικό και μυστηριώδες, το σώμα πρωταγωνιστεί, γίνεται αποδέκτης όλων των σημάτων που δέχεται και είναι εκείνο που αναλαμβάνει να διαπεράσει την ομίχλη του νου και να απεικονίσει το συναίσθημα. Η επίπονη αυτή προσπάθεια που άλλες φορές επιτυγχάνεται και άλλες όχι, ενσωματώνεται στον ψυχισμό μου και με βοηθά να μάθω τι προσπαθώ να πω και πώς και τότε συμβαίνει η μαγεία. Είναι η δική μου εκδοχή της θεραπείας…».

Η Γεωργία Πονηράκου με την δική της ματιά μέσα από την έκθεση της «Μère et fille» μας αφηγείται «…μια διαδρομή που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν και ξετυλίγεται κάθε μέρα, λίγο-λίγο, με γέλια και λέξεις, δάκρυα και ζωγραφιές, αγκαλιές και χάδια. Τα μάτια μου μας βλέπουν να μεγαλώνουμε, να περπατάμε πλάι-πλάι, να παίζουμε.
Γίνομαι κι εγώ παιδί χάρη σε εσένα παιδί μου και μαθαίνω πόσο διαφορετικά όμορφος μπορεί να είναι ο κόσμος…».

Από Σάββατο 14 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Γεωργαντά 4 και Πρωτέως)

Εγκαίνια: Σάββατο 14 Μαΐου, στις 20:30

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 19:30-21:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024