Γ. Οικονόμου: Ανοίγει ο δρόμος για το πάρκο στο Στρατόπεδο Τσαλτάκη Λαμίας

Συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα στη συνάντηση με τον ΥΠΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο - Σε τροχιά υλοποίησης και το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία

13 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (13/05) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, όπου συνάντησαν τον Υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής στα 95 στρέμματα του Στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε τόσο από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, όσο και από τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου στη Λαμία με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εκτενώς με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όλες οι λεπτομέρειες και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής με βάση την προετοιμασία που έχει κάνει ο Δήμος Λαμιέων.

Συγκεκριμένα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να χαρακτηριστεί το Στρατόπεδο Τσαλτάκη ως μη επιχειρησιακό από το Γ.Ε.Σ. και να προχωρήσει η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Δήμο Λαμιέων και το Τ.ΕΘ.Α., προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, προωθήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία, σε χώρο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Όθωνος, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε για την άμεση έγκριση σκοπιμότητας του έργου, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου χώρου ιστορίας και πολιτισμού στην πόλη.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Οι θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από τη σημερινή συνάντηση τόσο για το Στρατόπεδο Τσαλτάκη, όσο και για το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία, βάζουν σε τροχιά υλοποίησης δύο νέα τοπόσημα, τα οποία ουσιαστικά θα αλλάξουν την όψη της πόλης μας. Όσον αφορά στο Στρατόπεδο Τσαλτάκη, τα βήματα που συμφωνήθηκαν σήμερα οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου και με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα αποδοθούν στους πολίτες της Λαμίας 95 στρέμματα χώρου πρασίνου και αναψυχής. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι η απελευθέρωση χώρων και η απόδοσή τους στους πολίτες αποτελεί προτεραιότητά της σε όλη τη χώρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024