Η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης

Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν ότι ο Λαός εκλέγει μια Κυβέρνηση για εξάντληση της τετραετίας;

3 Μαΐου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σκοπός της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει το έργο της Κυβέρνησης και να καταθέτει δημιουργικές προτάσεις. Δυστυχώς όμως διαχρονικά ο ρόλος της έχει μετατραπεί σε καταγγελτικό, με ανέξοδες και υπερφίαλες πολλές φορές, εξαγγελίες που μοναδικό στόχο έχουν να προσελκύσουν εκλογική πελατεία. Στη συνέχεια αν οι ψηφοφόροι τσιμπήσουν και εκλεγεί στην Κυβέρνηση αναμασούν το γνωστό “δεν ξέραμε ότι η οικονομία ήταν τόσο χάλια”, άρα δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά που σας είπαμε κι εσείς σαν “χαϊβάνια” πιστέψατε!

Όμως δημιουργεί άσχημη εντύπωση όταν η ανευθυνότητά της έχει ως στόχο να προκαλέσει εκλογές εν μέσω σοβαρών γεγονότων που διαδραματίζονται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή – όπως αυτές που σημειώνονται παγκοσμίως – με μοναδικό σκοπό την διαχείριση των κονδυλίων που εξασφάλισε η σημερινή Κυβέρνηση με τον αγώνα της!!!

Και μάλιστα από μερίδα της αντιπολίτευσης που διαχειρίστηκε όταν ήταν στην εξουσία για πολλά χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα από πλευράς της. Αποτελέσματα που οδήγησαν στην χρεωκοπία τη χώρα, κονδύλια που χάθηκαν σε άγνωστες διαδρομές, επενδύσεις που σαπίζουν στα αζήτητα, ενώ τα περισσότερα απ’ αυτά δόθηκαν σε επιδόματα, πλασματικές αυξήσεις μισθών και τόσα άλλα αντιπαραγωγικά.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι λυπηρό να ακούς νέους ηλικιακά αρχηγούς, που δήθεν έχουν ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό να ζητούν εκλογές, αποδεικνύοντας με τη στάση τους ότι τίποτε καινούργιο δεν έχουν να φέρουν. Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν ότι ο Λαός εκλέγει μια Κυβέρνηση για εξάντληση της τετραετίας; Αν δεν το θέλουν ας το βγάλουν απο το Σύνταγμα να το γνωρίζουμε κι εμείς.

Και κάτι τελευταίο για να δείξουμε πόσο τους διακρίνει η ανευθυνότητα: Προκήρυξη εκλογών εν μέσω αυτής της παγκόσμιας αναταραχής, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτήσει ανάλογα γεγονότα και στην αυλή μας, με γνωστό ότι θα υπάρξει μια τρίμηνη τουλάχιστον ακυβερνησία, έχουν αναλογιστεί τι σημαίνει;

Ή μήπως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην ξεκινήσουν τα έργα που δρομολογεί η Κυβέρνηση και γνωρίζουν ότι μετά θα χάσουν το αφήγημα που ελπίζουν να τους φέρει στην εξουσία;

Κι αυτά που γράφουμε ισχύουν για κάθε Κυβέρνηση που εκλέγει ο Λαός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ