Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας στο συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Ξάνθη

Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπάει αυτές τις μέρες στην Ξάνθη και ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας δεν θα μπορούσε να είναι απών. Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: ‘’Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, που διοργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Ξάνθης, η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων […]

16 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπάει αυτές τις μέρες στην Ξάνθη και ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας δεν θα μπορούσε να είναι απών.

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: ‘’Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, που διοργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Ξάνθης, η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting.

Στο εν λόγω Συνέδριο η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 1ο Ειδικό Θεματικό Εργαστήριο. Το θέμα της ομιλίας αφορούσε την “Αξιοποίηση Συμμετοχής του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Αμφικτυονίες ΑΕ για την Υποβολή & Έγκριση Προτάσεων Χρηματοδότησης”, όπου ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο του Οργανισμού στην επιτυχημένη, από πλευράς Δήμου, υποβολή προς χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 23.459.445,65€.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Στιβακτή: “Με εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία καταφέραμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να υποβάλλουμε πλήρεις φακέλους προτάσεων για πλήθος έργων σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα (Αντώνης Τρίτσης, Φιλόδημος ΙΙ, ΕΣΠΑ, ΠΠΑ, Υπουργεία κ.α.). Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και παρουσιάσαμε αποδεικνύουν ξεκάθαρα τα οφέλη από τη συμμετοχή μας στις Αμφικτυονίες ΑΕ, αφού οι χρηματοδοτήσεις για έργα του Δήμου από το 2019 έως σήμερα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό.  Ήδη, το 52,4% των συγκεκριμένων έργων έχει χρηματοδοτηθεί και συνεχίζουμε.

Σε μία κρίσιμη, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, περίοδο οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι και προετοιμασμένοι για όλους τους επενδυτικούς και χρηματοδοτικούς ορίζοντες που διανοίγονται δυναμικά.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024