Με βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) να γίνει και η κατανομή στους δήμους της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων που ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους στη λειτουργία τους, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, και ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου, διευκρίνισε ότι τα 100 εκατομμύρια θα είναι έξτρα χρηματοδότηση και όχι από τους υπάρχοντες ΚΑΠ.
Ο κ. Παπαστεργίου, εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις με την επιλογή αυτή λέγοντας ότι ”δεν είναι η πιο ορθή αποτύπωση και ασφαλής λύση” ενώ υπενθύμισε ότι όταν εφαρμόσθηκε για την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης για τις δαπάνες του covid “χαθήκαμε”.
Η δεύτερη πρόταση, η οποία όπως είπε είναι και αυτή που θα προτείνει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών να εφαρμόσει, είναι να γίνει η κατανομή βάση κριτηρίων ΚΑΠ. Παραδέχθηκε, ωστόσο ότι οι δήμοι της Περιφέρειας αδικούνται.
