Λαμία : Αγιασμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τις ευχές και τις παραινέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών άρχισε και επίσημα η  φετινή αντιπυρική περίοδος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λαμία. Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/5) στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικούς Υπηρεσίας Λαμίας παρουσία όλης της ηγεσίας του σώματος στην Περιφέρεια Στερεάς και την  Φθιώτιδα, […]

30 Μαΐου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τις ευχές και τις παραινέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών άρχισε και επίσημα η  φετινή αντιπυρική περίοδος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λαμία.

Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/5) στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικούς Υπηρεσίας Λαμίας παρουσία όλης της ηγεσίας του σώματος στην Περιφέρεια Στερεάς και την  Φθιώτιδα, Διοικητών Κλιμακίων και Υπηρεσιών και Πυροσβεστών. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας ευχήθηκε σε όλους υγεία και τόνισε ότι :

« …όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγάλη προσοχή  για την αποφυγή πυρκαγιών. Ἡ Εκκλησία μας είναι  λίαν ευαισθητοποιημένη στο  θέμα της προστασίας και  ανάπτυξης τοῦ φυσικοῦ περιβάλλοντος . Ἔτσι οφείλουμε νά αγαπάμε ειδικότερα τον δασικό και φυσικό μας μας  πλοῦτο, νά τόν προστατεύουμε, καί ἄν χρειαστεί  νά εἴμαστε πρόθυμοι ἀρωγοί στό ἔργο τῆς Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας, ἡ ὁποία ἀξίως ἐπιτελεῖ τό καθῆκον της….»

Την ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για το καλοκαίρι και την ενίσχυση σε Πυροσβεστικά μέσα τόνισε και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

«…  όλοι οι πυροσβέστες της υπηρεσίας θα πράξουν κατά το καθήκον, αλλά και πέραν αυτού αν χρειαστεί, για τη διασφάλιση του τόπου από κάθε απειλή πυρκαγιάς και αυτό το καλοκαίρι…»

Στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας η Διοίκηση πρόσφερε δύο αναμνηστικά δώρα, ένα αγαλματίδιο Πυροσβέστη και μια Πυροσβεστική σκαπάνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024