Οι μαθητές του ΕΠΑΛ παρέδωσαν στον Δήμαρχο Θηβαίων προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη

Πώς ονειρεύονται οι νέοι την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν; Ποιο είναι το όραμά τους για μια βιώσιμη πόλη; Τις απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα έδωσαν οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Θήβας, το οποίο συμμετέχει μαζί με άλλα σχολεία, στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Βιώσιμη Πόλη». Με πρωτοβουλία του διευθυντή του ΕΠΑΛ και δημοτικού συμβούλου, κ. Κώστα […]

20 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πώς ονειρεύονται οι νέοι την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν; Ποιο είναι το όραμά τους για μια βιώσιμη πόλη;

Τις απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα έδωσαν οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Θήβας, το οποίο συμμετέχει μαζί με άλλα σχολεία, στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Βιώσιμη Πόλη».

Με πρωτοβουλία του διευθυντή του ΕΠΑΛ και δημοτικού συμβούλου, κ. Κώστα Χαρέμη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, τις προτάσεις τους για μια πόλη που αξίζει να ζει κανείς, καθώς και πιθανές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Οι μαθητές παρουσίασαν στον Δήμαρχο την πρότασή τους για ασφαλή μετακίνηση με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, καθώς και περισσότερα σημεία πρασίνου, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας.

«Η συμμετοχή στην εξεύρεση λύσεων είναι πολύ σημαντική, ειδικά από εσάς τα νέα παιδιά, που είστε και το μέλλον του τόπου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι σήμερα εδώ και σας συγχαίρω για την εργασία και τις προτάσεις σας, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ) του Δήμου Θηβαίων», ανέφερε ο κ. Αναστασίου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε στη σημασία των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, προσθέτοντας ότι στο άμεσο διάστημα θα λειτουργήσει το ΚΕΠΕΑ Θηβών, στην Κοινότητα Μουρικίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024