Όλα τα εκλογικά κέντρα της Στερεάς για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς, πού και πότε ψηφίζουν για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή, παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

10 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Χρήσιμες πληροφορίες για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεξεργάστηκε η Κουμουνδούρου, προκειμένου να διευκολύνει τα παλιά και νέα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν σε μια «πρωτόγνωρη» και μαζική διαδικασία, την ερχόμενη Κυριακή.

3.000 εθελοντές, 1.000 τμήματα

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, έχουν επιστρατευθεί 3.000 εθελοντές στις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές (3 άτομα ανά κάλπη) σε 1.000 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα, όπου έχουν διανεμηθεί ήδη ισάριθμα τάμπλετ, για την ομαλή και ψηφιακή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

STEREA-ELLADA

Η κάλπη του προέδρου

Ως προς την συμμετοχή στην κάλπη εκλογής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κουμουνδούρου, όσες και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

Όσα από τα μέλη του κόμματος έχουν εγγραφεί ως τις 21/3/2022, αλλά βρεθούν εκτός της περιφέρειας, στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για Πρόεδρο.

Επιπλέον, για όσες και όσους δεν είναι ήδη μέλη του κόμματος ή έχουν εγγραφεί μέλη μετά τις 21/3/2022, μπορούν να συμπληρώσουν από τώρα και να έχουν μαζί τους τη φόρμα εγγραφής μέλους.

Οδηγίες για την Κεντρική Επιτροπή

Αναφορικά με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 300 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί στο κόμμα, μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.

Τα κομματικά μέλη μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Σημειώνεται ότι εάν τυχόν τα μέλη αυτά (από τις 61.000 εγγεγραμμένους στους κομματικούς καταλόγους) βρεθούν εκτός της περιφέρειας, στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Διάρκεια της ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με δύο κάλπες, μία για τον Πρόεδρο και μία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Έγγραφα ταυτοπροσωπίας

Για να συμμετάσχει κάθε μέλος στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να έχει μαζί του:

· Αστυνομική ταυτότητα ή

· διαβατήριο ή

· δίπλωμα οδήγησης ή

· βιβλιάριο Υγείας ή

· άδεια διαμονής

· ή visa ή

· μπλε βεβαίωση.

Κόστος συμμετοχής

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024