Προσκυνηματική διαδρομή στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο την Κυριακή 22 Μαΐου

Αναλυτικά το πρόγραμμα

4 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη διοργάνωση της 7ης Προσκυνηματικής Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα της 7ης Προσκυνηματικής Διαδρομής έχει ως εξής:

07:00 – Αναχώρηση από τα τρία σημεία συνάντησης,

  • Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)
  • Γήπεδο της Νέας Αρτάκης
  • Δημαρχείο Ψαχνών

08:00 – Άφιξη στον Άγιο, προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας

14:00 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid-19.

Σημαντική, όπως κάθε χρονιά, θα είναι η παρουσία και στήριξη από τους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπως επίσης και από Εθελοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους του Νομού, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Η μεταφορά με τα λεωφορεία είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου στα τηλέφωνα 2221353690 ή -790.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024