Στα δικαστήρια Λαμίας τα 5 πρώτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστα θύματα

Σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι πέντε από τους εννέα συνολικά συλληφθέντες, της εγκληματικής οργάνωσης, που «δάγκωνε» επαγγελματίες και επιχειρηματίες με τη μέθοδο των μαϊμού επενδύσεων (Investment fraud). Πρόκειται για τη μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας που κατάφερε μετά από πολύμηνη έρευνα να ξετυλίξει το κουβάρι μιας υπόθεσης που είχε ξεκινήσει […]

30 Μαΐου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι πέντε από τους εννέα συνολικά συλληφθέντες, της εγκληματικής οργάνωσης, που «δάγκωνε» επαγγελματίες και επιχειρηματίες με τη μέθοδο των μαϊμού επενδύσεων (Investment fraud).

Πρόκειται για τη μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας που κατάφερε μετά από πολύμηνη έρευνα να ξετυλίξει το κουβάρι μιας υπόθεσης που είχε ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη (2021) με τους απατεώνες να έχουν αποσπάσει από τα θύματά τους τουλάχιστον 936.000 ευρώ, ενώ με τις δουλειές που «άφησαν στη μέση» θα έφταναν τα 1.065.000 ευρώ.

Λαμιώτες επαγγελματίες θύματα της εγκληματικής οργάνωσης

Μέσα στα 41 «θύματα» τις υποθέσεις των οποίων έχει εξιχνιάσει η Ασφάλεια Λαμίας, βρίσκονται και τρεις γνωστοί Λαμιώτες επαγγελματίες από τους οποίους οι απατεώνες απέσπασαν το ποσό των 125.625 ευρώ.

Σήμερα απολογούνται μεταξύ άλλων και ο 58χρονος Έλληνας που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης αγγλικής απατηλής εταιρίας, που είχε στην οργάνωση και τα δυο του παιδιά!

Μάλιστα στο σπίτι του 58χρονου βρέθηκε και το πιστόλι 7.62 mm, προελεύσεως Ανατολικών χωρών, με γεμιστήρα και (20) φυσίγγια, που κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς μαζί με τα παρακάτω:

  • το χρηματικό ποσό των 84.900 ευρώ,
  • 5 πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • 5 φορητοί υπολογιστές και 3 tablet,
  • 20 κινητά τηλέφωνα,
  • 6 σκληροί δίσκοι υπολογιστών,
  • 8 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB,
  • 2 πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας,
  • 35 κάρτες τραπεζών, καθώς και
  • 26 κάρτες SIM – πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Την Τρίτη οι υπόλοιπες απολογίες

Θα ακολουθήσουν αύριο Τρίτη και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες μεταξύ των οποίων η 29χρονη Ελληνίδα που κατηγορείται ως η «διευθύντρια» της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα και ο 31χρονος Ρώσος σύντροφός της, που είχε ρόλο «χρηματιστηριακού συμβούλου» και κυκλοφορούσε με ψευδώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την σημαντική αυτή υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα 6 άνδρες και 3 γυναίκες, 8 έλληνες και 1 Ρώσος. Συνολικά στην εγκληματική οργάνωση εκτός του 37χρονου από τη Βουλγαρία που έχει ταυτοποιηθεί ως εγκέφαλος της, είναι ανακατεμένα, άλλα 25 άτομα, 15 άνδρες και 10 γυναίκες, εκ των οποίων οι 14 από την Ελλάδα, 5 από τη Βουλγαρία, 4 από την Αλβανία και 1 Ρώσος.

Αν και στην κύρια ανάκριση οι κατηγορίες μπορούν να μετατραπούν, κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις, απάτης, πλαστογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού και κατά εξακολούθηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024