Τα κρασιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ταξιδεύουν παντού

Στην Διεθνή Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein

18 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein, από το 1994 διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά.

Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο, αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.

Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση αναφοράς στον οινολογικό κόσμο, όπου γίνονται γνωστά τα κρασιά από όλο τον κόσμο. Σε αυτήν την έκδοση, 43 χώρες έχουν συγκεντρωθεί, αποτελώντας συνολικά 3.000 εκθέτες που θα δείξουν στον επισκέπτη τα πιο εξαιρετικά, καινοτόμα και ειδικά κρασιά από κάθε οινοποιείο που συμμετέχει.

Για τους Έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39 έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων.

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της συμμετείχε στην Prowein και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Ευάγγελος Κούκουζας ανέφερε σχετικά: «Συμμετείχαμε στην έκθεση Prowein – την σπουδαιότερη έκθεση οίνου της Γερμανίας και αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες εκθέσεις κρασιού παγκοσμίως. Με 5.755 διεθνείς συμμετοχές και 111 συμμετέχουσες Ελληνικές επιχειρήσεις, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους Στερεοελλαδίτες οινοπαραγωγούς ώστε να αυξήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024