Τάσος Γαϊτάνης: «Η κυβέρνηση θα επιβάλλει το νόμο στα πανεπιστήμια»

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

27 Μαΐου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

«Είναι αδιανόητο να θέλουν κάποιοι να συνεχιστεί μια κατάληψη και να αντιδρούν στο να γίνει μια βιβλιοθήκη, εντός του ΑΠΘ», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο χώρο επί 34 χρόνια υπήρχε μια κατάληψη, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίζει ως έχει το δικαίωμα, ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη και να αποδοθεί για χρήση στους φοιτητές και καθηγητές. Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι η αστυνομία βρίσκεται για να εφαρμοστεί ο νόμος, καθώς κάποιοι καταστρέφουν ότι χτίζεται και αντιτίθεται στο να δημιουργηθεί η νέα βιβλιοθήκη. Σημείωσε δε ότι για τα χθεσινά επεισόδια διενεργείται έρευνα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  επιθυμεί στην Ελλάδα του 21ο αιώνα τα πανεπιστήμια να είναι απροστάτευτα και να υπάρχουν ομάδες που να προκαλούν καταστροφές στους χώρους μάθησης ενώ συμπλήρωσε ότι με τις ανακοινώσεις τόσο του κόμματος, όσο και του αρμόδιου τομεάρχη, φαίνεται να στηρίζουν την ανομία στα πανεπιστήμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024