Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Ο απολογισμός της σεζόν από Διεύθυνση και εργαζόμενους

Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ, σε ανακοίνωσή – απολογισμό της σεζόν εξηγούν πως η διοίκηση, η ομαδική δουλειά και η συνεργασία με την τοπική κοινωνία έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα – οργανωτικά, λειτουργικά, οικονομικά- όλων των εποχών. Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζουν για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού τη φετινή […]

20 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ, σε ανακοίνωσή – απολογισμό της σεζόν εξηγούν πως η διοίκηση, η ομαδική δουλειά και η συνεργασία με την τοπική κοινωνία έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα – οργανωτικά, λειτουργικά, οικονομικά- όλων των εποχών.

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζουν για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού τη φετινή χιονοδρομική σεζόν σε ανακοίνωσή τους η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι.

Υπογραμμίζουν πως “η επιτυχία της φετινής λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ως εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που το Χιονοδρομικό μας Κέντρο απέδειξε φέτος σε επισκέπτες και χιονοδρόμους ότι σε μία δύσκολη χρονιά, τόσο από την άποψη των καιρικών φαινομένων όσο και της πανδημίας, μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις”.

Τονίζουν πως ” σ’ αυτή την πορεία στο πλευρό μας είχαμε τη Διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), διαχειρίστριας Εταιρείας του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, την οποία και ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη και τη συνδρομή και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανο Βλαστό, ο οποίος με τη συνεχή παρουσία του στο βουνό και το προσωπικό του ενδιαφέρον στάθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου στο πλευρό των εργαζομένων, μας εμπιστεύθηκε απόλυτα και μας υποστήριξε σε όλη τη διάρκεια της ωραίας και ενδιαφέρουσας αυτής διαδρομής”.

Διαπιστώνουμε, αναφέρουν, ότι η φετινή χρονιά υπήρξε η καλύτερη όλων των εποχών για τους εξής λόγους:

  • Είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο αυξήθηκαν θεαματικά σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά, στηρίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις και εν γένει την οικονομική και τουριστική ζωή της ευρύτερης περιοχής.
  • Είναι η πρώτη φορά που υπήρξε άψογη και υποδειγματική η πλήρης λειτουργία όλων των αναβατήρων, καθ΄ όλο το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και ήμασταν αναγκασμένοι να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες, με μειωμένο προσωπικό, λόγω ασθένειας αρκετών χειριστών, πολλών εξ αυτών, με Covid-19 (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, το ΧΚΠ λειτούργησε με 13 χειριστές λιγότερους).
  • Είναι η πρώτη φορά που οι ημέρες μη λειτουργίας του ΧΚ Παρνασσού ήταν σαφώς λιγότερες από κάθε προηγούμενη, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις του Μετεωρολόγου, κ. Σάκη Αρναούτογλου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και τη στήριξη του.
  • Είναι η πρώτη φορά που το Χιονοδρομικό Κέντρο κατάφερε να ανοίξει όλους τους αναβατήρες ακόμα και στην 3η αναστολή λειτουργίας των αναβατήρων.
  • Είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώθηκε η απαραίτητη προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την καλοκαιρινή συντήρηση (κατέβασμα οργάνων και καρεκλών από τους αναβατήρες, καθώς και η συλλογή όλων των μέσων χιονοδρομικής ασφάλειας).

“Θερμά ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της ΕΤΑΔ που μας βοήθησαν και που ήταν συνεχώς δίπλα μας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τους όμορους Δήμους για την άριστη συνεργασία τους σε όλα τα θέματα και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή και την Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας, κ. Αθανασία Στιβακτή.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργαζόμενους υπεργολάβους και τους μισθωτές μας για την εξαιρετική συνεργασία, ενώ φυσικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ θέλουμε να απευθύνουμε προς την τοπική κοινωνία και προς όλο τον κόσμο, επισκέπτες και χιονοδρόμους, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.

Κανένα ταξίδι όμως δεν τελειώνει ποτέ στ’ αλήθεια και ελπίζουμε πως με την νέα «σεζόν» θα μπορέσουμε και πάλι μαζί να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο της συνεχούς λειτουργίας του ΧΚ Παρνασσού και της παροχής ακόμη υψηλότερων υπηρεσιών για όλους τους πολίτες.

Με χαρά προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της τόσο γόνιμης συνεργασίας και σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και με ανυπομονησία αναμένουμε να σας υποδεχθούμε και πάλι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με την έναρξη της νέας χιονοδρομικής περιόδου” αναφέρουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024