Χρ. Σταϊκούρας: Έναρξη Λειτουργίας Ιαματικών Λουτρών Υπάτης

Με βάση τον προγραμματισμό της ΕΤΑΔ, το υδροθεραπευτήριο θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, με εποχικό κυρίως προσωπικό

14 Μαΐου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης (29 Απριλίου 2022) του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, από σήμερα 14 Μαΐου, τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης ξεκινούν τη λειτουργία τους και να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό.

Στις εγκαταστάσεις της Ιαματικής Πηγής Υπάτης λειτουργεί υδροθεραπευτήριο συνολικής δόμησης 2.680 περίπου τ.μ. με υπόγειους χώρους επιφανείας 1.264 τ.μ..

Το κτίριο του υδροθεραπευτηρίου περιλαμβάνει λουτήρες πολυτελείας, που πλαισιώνονται από πολλές αίθουσες αναμονής και αναπαύσεως των λουόμενων.

Το υδροθεραπευτήριο διαθέτει συνολικά 80 λουτήρες μεταξύ των οποίων, λουτήρες πρώτης κατηγορίας, λουτήρες δεύτερης κατηγορίας, λουτήρες ειδικών θεραπειών και λουτήρες για πάσχοντες από βαριές δερματικές παθήσεις.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί επίσης εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικού νερού, επιφάνειας 187 τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη, η οποία λειτουργεί με ιαματικό νερό και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθώς και κυλικείο – μπαρ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Με βάση τον προγραμματισμό της ΕΤΑΔ, το υδροθεραπευτήριο θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, με εποχικό κυρίως προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά το Τουριστικό Περίπτερο της Ιαματικής Πηγής Υπάτης, υπενθυμίζεται πως κατόπιν σύμφωνης γνώμης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, κατατέθηκε, στις 12 Οκτωβρίου 2021, τροπολογία με τίτλο «Επιτρεπόμενες δικαιοπραξίες σε ακίνητα του δημοσίου με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις», με την οποία καθίσταται επιτρεπτή η βραχυπρόθεσμη αξιοποίηση του αδρανούς, τα τελευταία χρόνια, περιουσιακού στοιχείου των ιαματικών πηγών Υπάτης.

Έτσι η ΕΤΑΔ, μετά από αυτή τη ρύθμιση, έλαβε την έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ και προχώρησε στις 6 Μαΐου 2022, σε ανακοίνωση διαγωνισμού μίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου Υπάτης.

Η Κυβέρνηση, με συνέπεια και συγκεκριμένα βήματα, προχωράει στοχευμένα στην κατεύθυνση αναβάθμισης και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024