8ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου στον Δήμο Μακρακώμης

Στις 22 Αυγούστου έως 27 Αυγούστου 2022 θα πραγματοποιηθεί το 8ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου στον Δήμο Μακρακώμης και συγκεκριμένα στην κοινότητα Γαρδικίου. To θέμα του φετινού Θερινού σχολείου «Τα αυλάκια της ζωής Περιβάλλον, τεχνολογία και κοινωνία» αφορά τη σχέση μεταξύ φύσης και κοινωνίας, περιβάλλοντος και πολιτισμού η οποία υπήρξε, από πολύ νωρίς, […]

21 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στις 22 Αυγούστου έως 27 Αυγούστου 2022 θα πραγματοποιηθεί το 8ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου στον Δήμο Μακρακώμης και συγκεκριμένα στην κοινότητα Γαρδικίου.

To θέμα του φετινού Θερινού σχολείου «Τα αυλάκια της ζωής Περιβάλλον, τεχνολογία και κοινωνία» αφορά τη σχέση μεταξύ φύσης και κοινωνίας, περιβάλλοντος και πολιτισμού η οποία υπήρξε, από πολύ νωρίς, αντικείμενο επιστημονικού ενδιαφέροντος και αναδείχθηκε σε κεντρικό ζητούμενο διαφόρων αρχαιολογικών, ιστορικών, ανθρωπολογικών κ.ά. προσεγγίσεων και θεωριών. Κυρίως, θα μελετηθούν και θα ερμηνευθούν οι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι οικειοποιούνται το φυσικό περιβάλλον, όσο και οι ιδιαίτερες ιδεολογικές μορφές μέσω των οποίων το βιώνουν και το ερμηνεύουν.

Θα πραγματοποιηθούν :

  • Γενικές ομιλίες για την ιστορία, την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής και εισηγήσεις για τον υλικό πολιτισμό και τη λαϊκή τεχνολογία.
  • 4 workshops
  • Επιτόπια έρευνα σε τέσσερα χωριά της περιοχής
  • Λαϊκό γλέντι
  • Παρουσίαση των πορισμάτων

 

Οι δηλώσεις θα υποβληθούν έως 10 Ιουλίου 2022 και η τελική αξιολόγηση τους θα γίνει έως τις 15 Ιουλίου 2022 από την Επιστημονική Επιτροπή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024