Δήμος Λαμιέων : 45 ηλεκτρικά ποδήλατα και 4 σταθμοί φόρτισης στη διάθεση των πολιτών

Προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης καθώς και η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων

3 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Χρηματοδότηση ύψους 380.000 Ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Λαμιέων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ, για την προμήθεια και εγκατάσταση κοινόχρηστου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη της Λαμίας.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης καθώς και η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και αυτόματης φόρτισης ποδηλάτου, όσο είναι κλειδωμένο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα 45 ηλεκτρικά ποδήλατα και 4 σταθμοί φόρτισης θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να τα χρησιμοποιούν μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό, για όσο χρόνο επιθυμούν και να τα επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης.

”Η πόλη έχει ανάγκη από καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις, λιγότερη κίνηση και ρύπους και αυτό θα το πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως αυτή που εξασφαλίσαμε” δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ