Εθνική Τράπεζα: Ξαφνικό «λουκέτο» σε Λ. Αιδηψού, Λίμνη και Στυλίδα μέσα στον Ιούλιο

Η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας 25 καταστημάτων εντός του 2022 σε Αθήνα και επαρχία.

19 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ορισμένα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας «κατεβάζουν»… ρολά άμεσα, ενώ κάποια άλλα πρόκειται να κλείσουν τον προσεχή Οκτώβριο.

Τα καταστήματα που θα πάψουν να λειτουργούν έως τον Ιούλιο είναι εκείνα των: Αμφιθέας, Γέρακα, Ζεφυρίου, Αιδηψού, Λίμνης Ευβοίας, Αρεόπολης, Σκάλας Ωρωπού, Στυλίδας, Ερυθρών, Γαργαλιάνων, Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης, Βλαχιώτη, Οδ. Βασ. Γεωργίου Καλαμάτας, Μετσόβου, Εθνικής Αντιστάσεως Αγρινίου, Λεωφ. Θησέως, Ακτής Δυμαίων Πατρών και Τυρνάβου.

Το φθινόπωρο έχουν δρομολογηθεί να συγχωνευτούν τα καταστήματα: Σάμης Κεφαλονιάς, Μονεμβασιάς, Δημοτικού Κήπου Δράμας, Ρεθύμνου, Λουτρακίου, Σύρου – Νεώριο και Μήθυμνας Λέσβου, σύμφωνα με πληροφορίες,

Η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας αντέδρασε τάχιστα, εκδίδοντας ανακοίνωση, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων:

«…Την ίδια ημέρα που ανακοίνωσαν “εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου”, με νέα κέρδη ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022, δε διστάζουν να προχωρήσουν σε νέα μείωση εργατικού κόστους, προξενώντας τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία που δίκαια διαμαρτύρεται.

Δεκάδες εργαζόμενοι του δικτύου θα δουν μείωση στο μισθό τους, θα έχουν βλαπτική μεταβολή καθώς θα χάσουν την οργανική τους θέση, θα αναγκάζονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, θα κινδυνεύσουν να χάσουν ακόμη και τη δουλειά τους.

Ήδη κυκλοφόρησαν οργανογράμματα, με βάση το νέο πελατοκεντρικό μοντέλο που ξεκίνησε αυθαίρετα να εφαρμόζει η ΕΤΕ από 01/04, όπου, δήθεν, περισσεύουν δεκάδες εργαζόμενοι. Είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουν τα γνωστά διλήμματα «πάρε την εθελούσια ή θα βρεθείς στη διάθεση του προσωπικού».

Οι ελλείψεις στο προσωπικό του δικτύου είναι, πλέον, τεράστιες. Η εντατικοποίηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, δεν υπάρχουν ταμίες πια αφού βιάστηκαν να τους διώξουν όλους ή να τους μετακινήσουν στη γνωστή «αποθήκη» Data Remediation.

Τα στελέχη της ΕΤΕ, «εθνικάριοι» και μη, λένε όμως ότι είμαστε πολλοί και θέλουν πάση θυσία να διώξουν κι άλλους συναδέλφους. Οι στόχοι έχουν τετραπλασιαστεί, είναι κυριολεκτικά άπιαστοι, μας αξιολογούν βάσει αυτών, ενώ λειτουργούμε με το μισό προσωπικό και μας βγάζουν “κατώτερους των περιστάσεων”!

Δεν υπολογίζουν οικογένειες, προσωπική ζωή, προγραμματισμό ούτε φυσικά καλοκαιρινές άδειες, αφού με τη λογική “αποφασίζομεν και διατάζομεν” κλείνουν καταστήματα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ έχουν προγραμματιστεί οι καλοκαιρινές άδειες.

Παρά την τεράστια πίεση που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι στα καταστήματα ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, λόγω κορωνοϊού αλλά και όλου αυτού του σχεδίου της μείωσης προσωπικού και καταστημάτων, η Διοίκηση συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και ευθαρσώς περιφερειακοί πήγαιναν σε συναδέλφους και τους έλεγαν να μειώσουν την αυτοαξιολόγησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024