,

Ηχηρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Θήβας

Σε αυτή την τόσο σημαντική γιορτή, κοντά στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Αναστάσιος Καμούτσης

4 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Tην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασαν σήμερα στον Παιδικό Σταθμό της Θήβας, με τα παιδιά να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία της Φύσης.

Συνδυάζοντας το παιχνίδι και την ψυχαγωγία με δράσεις οικολογικού χαρακτήρα, οι μικροί «κηπουροί», με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, ανέλαβαν δράση, φυτεύοντας λουλούδια σε ειδικούς χώρους, τα οποία αργότερα θα μεταφυτευθούν στα παρτέρια που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του παιδικού σταθμού.

Παράλληλα, ζωγράφισαν και δημιούργησαν καλαίσθητες κατασκευές, με τις οποίες στόλισαν τις αίθουσες και εξωτερικά σημεία του Παιδικού Σταθμού. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα νήπια είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας τους περιβάλλοντος.

Σε αυτή την τόσο σημαντική γιορτή, κοντά στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θηβαίων, κ. Ιουλία Κοντού, και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, κ. Βαγγέλης Ανδριανός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, οι αυριανοί πολίτες και ο σεβασμός προς το περιβάλλον περνάει μέσα από το «μονοπάτι» της εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024