,

Καινοτόμα ενημέρωση συκοπαραγωγών και μελισσοκόμων στην Κύμη

Ο Σίμος Κεδίκογλου με επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥπΑΑΤ, παρουσίασε στοιχεία και συζήτησε με τους παραγωγούς

11 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης δυο δυναμικών κλάδων του πρωτογενή τομέα, των συκοπαραγωγών και μελισσοκόμων, διερευνήθηκαν στην Ενημερωτική Ημερίδα στην Κύμη Π.Ε Εύβοιας, που διοργάνωσε το ΥπΑΑΤ υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Στην Ημερίδα –συζήτηση, συμμετείχε η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρο Ντουντουνάκη και τον σύμβουλο του ΥφΑΑΤ κ. Νίκο Παλυβό, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας, ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλίβερίου  κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Κωνσταντίνος Δημάς, τοπικοί φορείς και παραγωγοί από τους δυο κλάδους.

Στο πλαίσιο εργασιών της Ημερίδας που διεξήχθη με επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι και οι συκοπαραγωγοί, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους με σκοπό την ανάδειξη των δυο προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ειδικώς, τονίστηκε η ανάγκη αναζήτησης, ανάδειξης και αξιοποίησης νέων ή και υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και εξειδικευμένων προγραμμάτων απευθυνόμενων στους επαγγελματίες του κλάδου.

Κοινός τόπος των συμμετεχόντων υπήρξε η βούληση για τη μεταξύ τους στενή συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική προώθηση των δυο εμβληματικών προϊόντων.

Στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των παραγωγών για τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της περιοχής. «Κάνουμε μια γενναία προσπάθεια να αναδείξουμε την αξία των δυο προϊόντων. Να αναδείξουμε το ελληνικό μέλι και ειδικά το μέλι της Εύβοιας πρέπει να λάβει την αξία που του αρμόζει», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024